Advent

820 ezer euróért árvereztek el karácsonyfákat Romániában

facebook/Salvati Copiii Romania
facebook/Salvati Copiii Romania

820 000 euró gyűlt össze a szegénységben élő, illetve az ukrajnai háború miatt veszélyeztetett gyermekek oktatásának segítésére szervezett karácsonyfa árverésen Romániában, írta a Romania Insider.

A hagyományos  karácsonyfa-fesztivált (Festivalul Brazilor de Craciun) 22. alkalommal rendezték meg a Save the Children Románia jótékonysági szervezet és a Román Nemzeti Múzeum jóvoltából.

A Save the Children Románia 1990 óta védi és támogatja a gyermekek jogait Romániában, ezáltal úttörő szerepet vállal a legkiszolgáltatottabb gyermekek jogainak biztosításában.

A december 9-i  aukción rekord összegű, 820 000 euró gyűlt össze 20, kifejezetten erre a célra készített karácsonyfa elárverezéséből és szponzori támogatásból.

A helyi tervezők és művészek által készített és adományozott egyedi karácsonyfák 7 ezer és 100 ezer euró közötti összegért keltek el.  A legtöbbet – 100 000 eurót – a Kaufland Románia ajánlott fel egy fáért, de volt három darab 50 ezer euróért értékesített karácsonyfa is.

Tavaly a jótékonysági aukció keretében 764 ezer eurót gyűjtöttek össze 26 dizájnos karácsonyfa elárverezésével, a 22 eddigi fesztiválon pedig összesen 8,1 milliót, melyet minden alkalommal a veszélyeztetett gyerekek támogatására fordítottak.

Kapcsolódó
Rendelt egy karácsonyfát, de a kicsomagolás után nem akart hinni a szemének
Inkább karácsonyi bokor ez, mintsem karácsonyfa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik