Advent

Nézd meg ezt a videót, ha kisállatot ajándékoznál karácsonyra

Egy kutya a sok közül, akit elhagytak.

Figyelemfelkeltő kisfilmet tett közzé egy állatvédő szervezet. A rövidfilm egy fiatal terrier kiskutyáról szól, akit a pandémia idején vásároltak. Eleinte nagy volt a boldogság, a család minden tagja örült az új jövevénynek, de hamarosan nyűg lett, majd végül “kilakoltatták”.

Kapcsolódó
Bámulták a macskák a karácsonyfát, így derült ki, hogy életveszélyes vendég bujkál rajta
A dél-afrikai család először arra tippelt, egy egér lehet az ágak között. Nem az volt.

Noha a kisfilmben szereplő kölyköt  megmentette az állatvédő szervezet (RSPCA), rávilágít arra a szomorú valóságra, hogy a járvány idején vásárolt vagy ajándékozott kutyák hasonló sorsa jutnak. Ezért is érdemes alaposan átgondolni, ajándékozzunk-e kutyát vagy bármilyen kisállatot karácsonyra?

Nagyon sok embernek lett házi kedvence a világjárvány alatt. Ez  fantasztikus, de csakúgy, mint a kiskutyát a filmünkben, sajnos tudjuk, hogy ezeknek az állatoknak a nagy részét a család életkörülményeinek megváltozásával elhagyják.

– mondja Chris Sherwood, az RSPCA vezérigazgatója.

Mikor egy kutyát vagy macskát hazaviszünk, gondoljuk át, hogy képesek vagyunk-e egész életében gondoskodni róla. Az állattartás felelősség, döntésünket ennek függvényében hozzuk meg.

A  rövid videó az amerikai soulénekesnő, Lady Blackbird 1960-as évekbeli klasszikusának, a „What the World Needs Now” új verziójához készült.

Kapcsolódó
Lenyűgöző látvány a 1,5 millió karácsonyi izzóval megvilágított kert
A nagyapa unokája kérését teljesítette. Pontosabban túlteljesítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik