Advent

Ennyit keres Mariah Carey azzal, a hogy a slágerlisták élére került a karácsonyi dala

Napok óta arról szólnak a könnyűzenei hírek, hogy Mariah Carey megcsinálta azt, ami huszonöt év alatt nem sikerült neki: a Billboard Hot100-as listáján az első helyre került a leghíresebb, All I Want For Christmas Is You című dala.

Az All I Want For Christmas Is You 1994-ben jelent meg, és az egyik leghallgatottabb karácsonyi dallá vált. A Spotyfy-on ez a leghallgatottabb ünnepi dal, már túl van a 602 millió lejátszáson, a YouTube-on pedig, a 2009-es feltöltése óta 605 millióan nézték meg – írja a CNN Business.

Nem nagy merészség kijelenteni, hogy Carey a szupergazdagok táborába tartozna akkor is, ha csak ez az egy dala lenne, és az élete végéig már semmi mást sem csinálna.

A The Economist című gazdasági lap elemzése szerint, az All I Want For Christmas Is You 2016-ig nagyjából 60 millió dollárt (közel 18 milliárd forintot) hozott a Mariah Carey konyhájára. A Broadbad Deals című weboldal szerint, amióta a dal felkerült a Spotyfy-ra további 2,2 millió dollárt (több mint 650 millió forintot) hozott. Ez az összeg pedig a karácsony közeledtével, és a Billboard vezető helyével gyorsan emelkedni fog. Várhatóan nagyjából 600 ezer dollárral (majdnem 180 millió forinttal).

Carey karácsonyi slágere szinte önálló életre kelt az elmúlt évtizedekben, most pedig még saját dokumentumfilmet is kap. A Mariah Carey is Christmas című filmet az Amazon gyártja, és valószínűleg még ebben a hónapban be is mutatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik