Belföld

Nyolcéves kislánya és bátyja védte meg agresszív apjától az anyját

A Tatabányai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat azzal a környei apával szemben, aki ittas állapotban agresszívvé vált és három gyermeke fejlődését veszélyeztette erőszakos viselkedésével.

A férfi főleg hétvégenként ivott, ilyenkor agresszívvá vált és az élettársával, valamint a gyermekeivel is kötekedett. A férfi a gyermekekkel rendszeresen kiabált, illetve tizenöt éves fiát egy alkalommal bántalmazta is.

A férfi az egyik februári napon az egyik gyermeket sértegette, majd földhöz vágta a telefonját. A férfi ezt követően közölte a családtagokkal, elege van belőlük, menjenek el otthonról, mert nem fog miattuk dolgozni, majd az ingatlant a férfi elhagyta.

Az apa ezután ismét hazajött, az élettársa felé ingerülten közeledett, amikor is nyolcéves kislánya közéjük állt. Az apa a lányával szemben is agresszív volt, ekkor tizenöt éves fia az apját a vállánál fogva megfogta, hogy feltartóztassa a férfit. Ezután a férfi egy alkalommal, nagy erővel arcon ütötte a fiát, akinek emiatt nyolc napon belül gyógyuló arctáji duzzanata keletkezett. A gyermek és ügygondnoka nem kérte az apa megbüntetését a sérülés okozása miatt.

A bűncselekmény elkövetését beismerő férfi azóta felhagyott az italozással, s továbbra is az élettársával neveli a gyermekeit.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a családfőre.

Fotó Illusztráció/police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik