Advent

Dugig lesznek karácsonykor a hazai szállodák

A legnépszerűbb úti célok listáját idén is Budapest vezeti.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke szerint idén az elmúlt évek egyik legerősebb karácsonyi szezonja várható a magyarországi szállodákban, a forgalom a tavalyinál átlagosan 10-15 százalékkal nagyobb lehet.

Könnyid László az MTI érdeklődésére elmondta: az idei előfoglalás jóval korábban elindult, már nyár végén érkeztek hírek arról, hogy keresik a vendégek a karácsonyi időszak csomagajánlatait. Októberben számos szállodában élénkebb érdeklődés mutatkozott néhány hétig a karácsonyi és szilveszteri időszak iránt, mint az őszi szünet iránt.

Vidéken várhatóan eléri a 80 százalékot az ünnepi foglaltság. A legtöbb vidéki szálloda ismét speciális csomagajánlatokkal készül az ünnepekre, ahol a gasztronómia, a hagyományos magyar ünnepi ízek mellett számtalan zenés program és népművészeti, kézműves foglalkozás várja a vendégeket.  Budapest szállodái szintén magas foglaltságot várnak az ünnepi időszakban.

Ebben a szállodában egész évben karácsony van
Koszorúk, fényfüzérek, szobrocskák, karácsonyfa, vörös színű bársony bútorok köszöntik a vendégeket.

A Szállás.hu előfoglalási adatai szerint évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a karácsonyi időpontok iránt a szálláshelyeken: idén 85 százalékkal nő a forgalom a december 22-26. közötti időszakban. A szállásfoglaló oldal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint tavaly 120 százalékos volt a növekedés az ünnepi időszakban.

A legnépszerűbb úti célok listáját idén is Budapest vezeti, a legtöbb foglalást sorrendben Hévíz, Eger, Hajdúszoboszló, és Szeged hotelei könyvelhetik el. A legkelendőbb szálláshelyek a 4 csillagos hotelek, a foglalások  harmada ide szól. Fokozott az érdeklődés Zalakaros, Debrecen, Gyula, Siófok és Miskolctapolca iránt is. A foglalások megoszlása szerint Heves, Pest és Zala megye a három dobogós.

A legvonzóbb szálláshely környéki programok között most is ott van az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Festetics-kastély, a Hévízi Tófürdő, vagy a Siklósi vár, írta az MTI.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik