Advent

8 ajándékötlet azoknak, akiknek mindene megvan

Mindenkinek a környezetében vannak olyan emberek, akiknek lehetetlenség bármit is venni karácsonyra. Sokszor szembesülhetünk a problémával, hogy amit kinézünk nekik a boltban, már rég megvásárolták. De ahelyett, hogy egyszerűen lehúzzuk őket a listánkról, legyünk egy kicsit kreatívak.

Alább hoztunk néhány ajándékötletet azok számára, akik sose kérnek semmit a fa alá és úgy tűnik, hogy tényleg mindenük megvan, amire szükségük van.

Oktatás

Lehet, hogy a legmenőbb kütyüket már beszerezték, de mindent azért ők sem tudhatnak a világról. Fizessük be őket főző tanfolyamra, nyelviskolába, vagy bárhova, ahol valami újat tanulhatnak és új tapasztalatokat szerezhetnek, amiket később hasznosíthatnak az életben. Az még jobb, ha el is kísérjük őket az előadásokra, így összeköthetjük a kellemest a hasznossal.

Jegyek

Nincs annál jobb, ha ott lehetsz egy kiállításmegnyitón vagy elmehetsz a kedvenc zenekarod koncertjére. Ha nem szeretnénk ennyire specifikusak lenni, akkor vegyünk egy páros mozijegyet ajándékba.

Itt a legszebb a karácsony egész Európában
Mintha a mikulás szülőföldjén járnánk.

Éves bérlet

A sporteseményektől kezdve a múzeumokon át egészen a konditermekig számos hely van, ahová éves bérletet lehet vásárolni, így az elkövetkező 365 napra örömet okozhatunk a szerettünknek. Sőt, a szórakoztatóiparban is megtalálhatjuk neki a megfelelő előfizetést, legyen szó például akár a Netflixről, akár a Spotifyról.

Luxuscikkek

Előfordulhat, hogy valakinek tényleg semmire nincs szüksége, de azoknak a luxustermékeknek mindenki örül, aminek megvásárlásán el se gondolkodik. Nem kell rögtön autót vagy lakást venni, egy exkluzív csokoládéval vagy egy díszes tollal is boldogságot tudunk szerezni másoknak.

Könyvek

Még ha az illető egy könyvmoly is, biztosan találunk a számára a boltokban egy olyan kötetet, amit még korábban nem olvasott.

Thinkstock

DIY

Csomagoljunk be valamit, ami saját készítésű. Legyen az a a titkos süteményreceptünk, egy kézzel fonott sál vagy egy képkeret, mindig tudunk olyan egyedivel előrukkolni, amivel mosolyt lehet csalni a családtagok, barátok arcára.

Ajándékkártya

Könnyű megoldásnak tűnhet, de értelmet is adhatunk neki. Adjunk masszázsutalványt azoknak, akik sokat stresszelnek, vagy éttermi ajándékkártyát azoknak, akik nap mint nap késő estig dolgoznak. Gondoljuk át, minek venné igazán hasznát az ajándékozott.

Adomány

Legyen szó természetről, állatokról, éhínségről vagy tudományos kutatásokról, biztosan van egy téma, ami a rokonunkat komolyan foglalkoztatja és áldozna rá.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik