Elérkezett végre a karácsony, minden ajándék már megvan, hátra lehet dőlni. Sok gazdinak ilyenkor jut eszébe, hogy egyedül kedvence nem kap semmit majd szenteste.
Kell egy bögre teljes kiörlésű liszt, ehhez hozzá adunk egy bögrényi reszelt répát, és még mehet bele fél bögre almaszósz, de itt használhatunk akár almapürét is. A lényeg, hogy ne legyen cukros. A végén pedig ütünk bele egy tojást. Ha túl folyósnak éreznénk, akkor mehet bele plusz liszt igényszerint. Döntés kérdése, de lehet beletenni egy csipet sót, mert ezzel tovább fog elállni a kész nasi, de nem muszáj.
Az alapanyagokat gondosan összedolgozzuk, addig, amíg nem lesz tészta állaga. Ha összeállt, akkor kis gömböket formázunk, amiket kicsit kilapítunk a tenyerünk között.Körülbelül ilyan 1 centiméter vastagságú legyen mindegyik darab. Ezeket sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoljuk és mehet a 175 fokra előmelegített sütőbe. Addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz minden keksz.
Végül hagyjuk kihűlni és kész is az ajándék. Karácsonyi sütis dobozba vagy celofánba szépen becsomagolva már mehet is a fa alá.
Kiemelt kép: Thinkstock