Advent

Öt szuper gasztrókönyv ajándékba

Újra nagyon menő főzni pár éve, és nincs jobb ajándék a lelkes szakácsoknak mint egy szakácskönyv. Összegyűjtöttünk pár igazán érdekes darabot, amik 2017-ben jelentek meg, és idén kötelező a fa alá.

1. Jamie Oliver – Karácsonyi receptek

Jamie és a konyhaművészete örök. A sok főzéssel töltött év során összegyűjtötte a legjobb karácsonyi recepteket. Minden családnak kötelező darab lehet az ünnepek környéken ez a szakácskönyv. Jamie célja, az volt, hogy megkönnyítse a karácsonyi készülődést és bemutassa, hogy otthon is bármilyen menü összeállítható.

 

2. Paul Bocuse – A főzés magas iskolája, 250 séfmódszer bemutatása lépésről lépésre

Köszönhetően Szél Tamásnak a Bocuse D’or verseny hazánkban is ismerősen cseng már. Ennek a kitalálója, Paul Bocuse írta meg a magas gasztronómia mesterfogásait, 1800 képpel illusztrálva. Így könnyen válhat bárkiből igazi konyhafőnök. Gasztronómiai alapdarab, egyetlen komoly konyhai könyvtárból sem hiányozhat!

 

3. Vrábel Krisztina – 160 grammos szénhidrát diéta 2. rész

2017-ben az első nagy sikerű 160 grammos diéta receptkönyv második résszel bővült. Ezt a fajta étrendet főleg a cukorbetegek vagy az inzulinrezisztensek követik, de kiváló alternatíva egy átgondoltabb fogyókúrára is. Az új kötet tele van ínycsiklandozó receptekkel, és végig nézve az ételeket szinte semmiről se kell lemondani, csak okosan kell elkészíteni.

 

4. Havas Dóra – Álmaim cukrászdája

Havas Dóra a LilaFüge háziasszonya elképzelt egy tökéletes cukrászdát, ahol tökéletes finomságok, a sós apróságoktól egészen a különleges édességekig minden kapható. Ez az álmok cukrászdája, ami a valóságban bárki konyhájába beköltözhet legyen szó kezdő vagy profi cukrászról.

 

5. Wine Folly – A bor nagykönyve

A gasztronómia végeláthatatlan irodalmában nem csak sütős-főzős receptek vannak, kár kihagyni a borásszattal kapcsolatos köteteket. A winefolly.com egy híres internetes borszakoldal, ahol profik és amatőrök ezrei osztják meg véleményüket egyes borokról. Ebből a közösségi tudásból készült egy átfogó borász könyv, ami elengedi a sznobizmust és közvetlen stílusban tanítja meg, hogyan kell felismerni a jó borokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik