Üzleti tippek

Gerendai Károly az “év üzletembere”

Az idén hatodik alkalommal adták át az Ernst & Young Entrepreneur Of The Year” („Az év üzletembere”) üzleti díjakat. A független bírálóbizottság döntése értelmében 2008-ban „Az év üzletembere” Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója lett.

„A paprika és a pálinka után 1993-ban egy új hungarikum született. A Sziget Fesztivál alakítja és növeli a hazai piac ismertségét, új lehetőségeket teremtve az itteni művészvilág számára. Gerendai Károly üzleti vállalkozásai és tevékenysége meghatározó tényezője az itthoni turizmusnak, Magyarország nemzetközi ismertségének és pozitív megítélésének – indokolta döntését a Független Bírálóbizottság.

A „Példakép” kategória győztese Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója lett, a „Merész újító” kategóriában Losonczi Áron, a Litracon Bt. tulajdonosa, a fényáteresztő beton feltalálója vehette át a díjat, a „Jövő ígéretének” pedig Sándor Szandrát, a Nanushka designer márka tervező-ügyvezetőjét választották.

„A rendszerváltás óta eltelt 20 évben a magyar társadalom csalódott a piacgazdaságban, elvesztette hitét a tisztességes versenyben, a munkával elért teljesítményben – mondta a díjkiosztó gálán Havas István, az Ernst & Young magyarországi vezérigazgatója. Az év üzletembere program célja, hogy az igazi vállalkozói teljesítményt ismerje el. A gála díjazottjai olyan emberek, akik tevékenységükkel bizonyítják, hogy ötletekkel, kitartással, vállalkozó kedvvel és szorgalommal valódi értékeket lehet létrehozni, amelyek még az ország határain kívül is elismerést érdemelnek ki – mondta.

„Az év üzletembere” díjat Gerendai Károly előtt Jaksity György (2007), Bojár Gábor (2006), Demján Sándor (2005), Dr. Kürti Sándor (2004) és Dr. Csányi Sándor (2003) vehette át.

“Súlyos világgazdasági válság van, és Magyarország a legjobban sújtott országok egyike, amelynek még tovább nő a lemaradása a világnak azzal a részével szemben, ahova tartozni szeretne. Azok is elhúznak mellettünk, akiket tíz éve meg sem említettünk, mint versenytársakat.” – vélekedett Jakisty György, a Concorde Zrt. ügyvezető igazgatója, az idei Független Bíráló Bizottság elnöke. ”Azért jutottunk ide, mert a munka és a szorgalom, a tehetség és tanulás, valamint a vállalkozás és verseny helyet a munkakerülés, segélyen élés, a fogyasztás, a rövid távú gondolkodás, az állami támogatások és a mutyi országa lettünk. Ezek a díjak és a pályázatok azt a reményünket tartják ébren és fejezik ki, hogy azért még mindig van egy kisebbség ebben az országban, amely igenis abban hisz, ami a világ nagy részének a működésére és értékválasztásaira jellemző – mondta.

Az Ernst & Young „Az év üzletembere” program médiatámogatói többek közt a Figyelő és a FigyelőNet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik