Belföld

11 sérültért még aggódhatunk

Több mint 150 sérültet láttak el eddig a kórházak a vörösiszapömlés miatt, közülük 11 ember állapota továbbra is súlyos vagy életveszélyes és a többségük vegyi égési sérülést szenvedett.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte, hogy sok sérültet még mindig kórházban ápolnak, őket hat intézményben kezelik: az ajkai Magyar Imre Kórházban, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban, a győri Petz Aladár Megyei Kórházban, Budapesten pedig a Honvédkórházban, a Péterfy Sándor utcai kórházban, valamint a Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórházában.

Az OKF összegzése szerint az ajkai kórházban összesen 88 beteget láttak el és közülük 23-an maradtak. A győri kórházban 1 ember van életveszélyes, 2 sérült pedig súlyos állapotban, míg a veszprémi megyei kórházban 23 sérültet vettek fel, és 1 embernek életveszélyes az állapota.

Azt is hozzátették, hogy Budapestre két honvédségi kutató-mentő helikopterrel és egy OMSZ-helikopterrel összesen 26 sérültet szállítottak, három kórházba.

A Honvédkórházban 10 sérültet vettek fel, közülük 1 sérült állapota súlyos, ő intenzív ellátást kap. A Péterfy Sándor utcai kórházban 11 sérültet láttak el, az Egyesített Szent István és Szent László Kórházba 5, égési sérülést szenvedett beteg került, és mindegyikük állapota súlyos.

Az FN.hu a katasztrófa részleteiről is beszámol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik