Belföld

Ha segítene a gátakon – önkénteskereső az fn.hu-n!

Ha tud bármilyen segítségnyújtási kezdeményezésről, továbbítsa nekünk. Ha szívesen segítene önkéntesként a gátakon, folyamatosan frissülő listánkban erre is talál lehetőséget.

Árvízvédelmi munkára lehet jelentkezni a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen Krizsán Zoltán alezredesnél, az Egyetem megbízott oktatási igazgatójánál 2010. június 6-án 13:00-kor. Az indulás tervezett legkorábbi időpontja: június 6. (vasárnap) 15:30.
Kontakt: krizsan.zoltan@zmne.hu, 06-30-6867470

A vészhelyzet elhárítása érdekében Káli Sándor, Miskolc polgármestere önkéntes segítők jelentkezését várja. Azok, akik részt kívánnak venni a védekezésben, hívják a
06-80/46 00 46-os zöld számot.

Önkéntes segítők jelentkezését várják Komáromban a vasútállomásnál és Szőnyben szintén a vasútállomásnál, ahol a védekezéshez, többezer homokzsákot kell megrakni.

Az autózz.blog pénteken délben kezdett el pénzt gyűjteni, hogy az önkéntes tűzoltók Gyömrőről el tudják vinni a szivattyúkat és a generátort a bajban lévő területekre. Időközben sikerült motorcsónakot és alpinista felszerelést (az erős sodrás miatt) is szerezniük. Hétfőn pedig terepjárókat is kapnak az egyik importőrtől, amivel segélycsomagokat vihetnek az adományokból, valamint végezhetik a mentési munkákat.
– Ha valaki utalással szeretné támogatni a Gyömrői Polgárőr Egyesület munkáját, a számlaszámot itt találja.
– Ha valaki egyénileg szeretne részt venni mentési munkákban, hasznos információkról itt olvashat.
– Ha valaki csatlakozni szeretne a hétfőn induló mentési munkához, tőlük érdeklődhet:
Szuromi Albin, a Gyömrői Polgárőr Egyesület elnöke:
06 (30) 687-0761
Kalmarics Zoltán, tűzoltóparancsnok: 06 (20) 549-7864

Önkénteseket toboroz a Schönherz Iskolaszövetkezet és a WEBBeteg egészségportál, hogy segítsenek az árvíz sújtotta területen. Jelentkezni lehet a 70/331-2685 számon, vagy az arviz@schis.hu e-mail címen.

A FÖNIX Mentőrobogó szolgálat várja azon 18 évet betöltött férfiak jelentkezését, akik velük együtt szívesen segítenének az árvízvédelmi munkálatokban, akár csak a hétvégén is. Jelentkezésüket a 06/30/200-00-39-es számon várják. A FÖNIX Mentőrobogó szolgálat munkatársai pénteken a IX. ker. Haller utca 29 alatti rendelőben várják azokat, akik adományaikat szeretnék eljuttatni az árvízkárosultakhoz.
Kontakt: Siklósi Gábor (06/30/96-00-538 )

Aradi Dániel (Ózd) segítségre szólítja Edelénybe azokat, akik nem ijednek meg a homokzsákoktól és az éjszakázástól. A következő két-három napban nagyon nagy szükség van szorgos kezekre és szolidaritásra, ezért arra kér mindenkit, hogy családjában, környezetében keressen önkéntes segítőket. Kéri a civil szervezeteket is, hogy lehetőség szerint segítsenek a segíteni tudók szervezésében. Aradi Dánielnél email-ben jelentkezzen, aki menni tud: darnold17@citromail.hu
(Vagy telefonon: 06-20-208-9185)

Az fn.hu emailcíme: figyelonet@sanomabp.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik