Belföld

Mesterházy: nem vagyunk hibátlanok

Mesterházy szerint Magyarországon a progresszió, a szabadság és a szolidaritás utolsó bástyája az MSZP, ezért azt kérte a nem baloldali demokratáktól, hogy támogassák az MSZP-t. Orbán Viktor demokratikus keretek között egypártrendszert akar és "a Fidesszel együttműködő Jobbik" nyíltan tagadja a rendszerváltás értékeit - jelentett ki a Pilvax közben tartott MSZP-rendezvényen. Videó!

Horváth: uszítás és fenyegetés van

“1848-49-ben Európa büszkesége voltunk, 1956-ban az egész demokratikusnak világnak mutattunk példát, most az egyetlen olyan nemzet vagyunk, amely nem képes együtt emlékezni a legnagyobb hőseire” – kezdte beszédét Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje, hozzátéve: még a legnagyobb ünnepünkön is felütötte a fejét a gyűlöletbeszéd, az uszítás és a fenyegetés. Szerinte a márciusi ifjak biztos nem ilyen szabadságért harcoltak, mint ami ma tapasztalható.

Horváth Csabát hallgatják a szimpatizánsok (fotó: MTI)

Horváth Csabát hallgatják a szimpatizánsok (fotó: MTI) – KÉPGALÉRIA!

„Nem szabad engednünk, hogy a közösségeket szétzúzó, bakancscsattogtató szövetségesek Budapesten megnöveljék a befolyásaikat” – hangsúlyozta Horváth, hozzátéve: meg kell védeni Budapestet a mocskolódástól. Véleménye szerint nem engedhetünk a gyűlöletkeltésnek és a kirekesztésnek. „1848-49 világos üzenete: aki ebben az országban él, az nem idegen szívű, az nem hazátlan, az nem hazaáruló” – mondta.

“Tegyük, amit tennünk kell, mert valóban itt az idő” – zárta beszédét, amelyet gyenge tapssal fogadott a közönség.

Mesterházy: hazaárulózás helyett befogadás

Azért vagyunk ma itt, hogy fejet hajtsunk március 15-e emléke előtt, és hogy visszavegyük az ünneplés, az utcai megemlékezés és a nemzeti büszkeség jogát – mondta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a párt ünnepi nagygyűlésén a budapesti Pilvax közben. A kormányfőjelölt szerint azok akarták elvitatni az ünneplés jogát, akik a nemzet megosztását tűzték zászlajukra. Mint mondta, a baloldalnak nincs miért szégyenkeznie, szavakban és tettekben is bizonyította hazaszeretetét.


“Nem hazafi és nem demokrata az, aki politikai megosztásra használja a kokárdát” – hangsúlyozta Mesterházy Attila, aki az általa elítélt hazaárulózás és a kirekesztés helyett a befogadás, a békés egymás mellett élés fontosságát hangsúlyozta.

“Nem vagyunk hibátlanok”

“A Fidesz szerint pusztán hatalomváltáson múlik az ország sikeressége” – jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Szerinte történelmi pillanatokat élünk át: a választások eredménye az egész közélet térképét átírja majd.

Mint fogalmazott, egyedül a szocialisták tudnak gátat szabni “a jobboldali nyomulásnak” és tudják ébren tartani a modern és európai Magyarország vízióját. A miniszterelnök-jelölt szerint csak a szocialista párt tudja képviselni a baloldali, a liberális és a demokratikus értékeket. A miniszterelnök-jelölt szerint Orbán Viktor demokratikus keretek között egypártrendszert akar és “a Fidesszel együttműködő Jobbik” nyíltan tagadja a rendszerváltás értékeit. “Ha nem vigyázunk, éles vízválasztó lesz április 11. a magyar történelemben” – tette hozzá. Mesterházy Attila úgy fogalmazott: a szocialisták sem hibátlanok, az egyik legnagyobb hibájuk az volt, hogy későn néztek szembe a korrupcióval.


Mesterházy

Mesterházy a pulpituson – KÉPGALÉRIA!

“Nem engedhetünk a ’48-ból, most Magyarország jövője a tét” – mutatott rá Mesterházy. Elmondása szerint mára már a demokratikus oldal meggyengült. “A demokratikus párt csak ránk számíthat, csak mi tudjuk képviselni a demokratikus értékeket, a progresszió, a szabadság és a szolidaritás utolsó bástyája a Magyar Szocialista Párt” – hangsúlyozta. Az MSZP kormányfőjelöltje ezért azt kérte a nem baloldali demokratáktól (akiknek a nemzeti egység fontosabb, mint a pártszimpátia), hogy támogassák az MSZP-t.

“Vannak korrupt személyek, de nincsenek korrupt közösségek. Az MSZP becsületes és tisztességes emberek értékalapú közössége” – jelentette ki, hozzátéve: szavakban mindig kemény a Fidesz a korrupcióval, de amikor cselekedni kell, akkor viszont nem. “Mi viszont a tettek pártján állunk” – mutatott rá. “Vissza kell verni a jobboldal hazugságát” – tett hozzá.

Olvasói sztorik