Belföld

Kövér és Demeter bízta meg az árnyék-titkosszolgálatot?

Szilvásy György szerint a Fidesz korábbi két titkosszolgálati minisztere rendszeres kapcsolatban állt a Nemzetbiztonsági Hivatal által feltárt árnyék-titkosszolgálattal, és információszerzésre feladatokat is adott a cégnek.

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter erről azután beszélt újságíróknak, hogy zárt ajtók mögött tájékoztatta a nemzetbiztonsági bizottságot az ügyről.

A titokminiszter elmondta: a polipszerűen működő hálózat képes volt beépülni különböző szervezetekbe, ahonnan magán-, üzleti és állami titkokat tudott megszerezni.

Nem tudja

Arra a kérdésre, hogy Demeter Ervin és Kövér László tudhatta-e, hogy az általuk kért információk megszerzése törvénytelen eszközökkel hajtható végre, Szilvásy György azt válaszolta, nem tudja ilyesmivel vádolni őket, de ha ő fogalmazott volna meg hasonló kérést egy cég felé, ő ezt tudta volna.

Szilvásy arra is kitért, hogy a nemzetbiztonsági bizottság kérte tőle, mutassa be a bizonyítékokat, amelyek alátámasztják az általa elmondottakat.

Közben, egy másik sajtótájékoztatón…

Demeter Ervin elismerte, hogy a korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgató-helyetteseként dolgozó Horváth Józseffel, az UD Zrt. vezetőjével körülbelül három-négy hónaponként előfordul, hogy telefonon és személyesen is beszél.

A fideszes politikus szerint ilyenkor természetesen szóba kerül, hogyan működött akkor az NBH, és hogyan működik most, szóba kerülnek szakmai kérdések, de szerinte ebben semmi kivetnivaló nincs két olyan ember között, aki ezen a területen dolgozott.
Annak kell bizonyítani, hogy ez nem rendjén való dolog, aki rágalmakat fogalmaz meg – fogalmazott Demeter Ervin.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik