Belföld

700 változás a BKV-menetrendben

Szombaton vezetik be a közlekedést érintő változtatások kétharmadát - ez több mint hétszáz változtatást jelent. Ennek során megújul számos járat menetrendje, megváltozik számozása, útvonalvezetése és végállomása is.

Az újítások között szerepel több járat üzemidejének meghosszabbítása, például a metrók tovább járnak majd éjszaka és a járatok “bevárják” egymást, így az utasok pontosan csatlakozó járművekre szállhatnak át. A metrók indulási és érkezési idejét a felszíni tömegközlekedéssel is összehangolják.

Több járat útvonala meghosszabbodik, illetve több járatot összekötnek, hogy átszállás nélkül lehessen közlekedni a város egymástól távoli pontjai között is. Ez a metrók gyorsabb elérését is elősegíti és a felhasználandó vonaljegyek száma is csökken.

A várban közlekedő buszok útvonal-módosítása pedig a belváros és az idegenforgalmi látványosságok közvetlen elérését szolgálja. A jobb hálózati lefedettség érdekében új buszjáratokat indít a BKV. Alacsonypadlós buszok pedig a jövőben több vonalon közlekednek.

A járatváltozásokról bővebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik