Belföld

A népszavazásról tanácskozik a Fidesz

Háromnapos elnökségi ülést tart a Fidesz Siófokon, melynek fő témája a népszavazás lesz, így Tarlós István is részt vesz az ülésen.

A helyzetértékelés mellett a Fidesz népszavazási kezdeményezése jelenti az egyik fő témát – mondta a szóvivő. Szijjártó Péter közlése szerint az elnökségi ülésen szóba kerül az egy hónap múlva esedékes parlamenti idénykezdet is, hiszen a február 11-i, első parlamenti napon olyan fontos témáról dönt majd az Országgyűlés, mint az egészségbiztosítás privatizációja.

Az elnökségi ülésen részt vesz Tarlós István, a népszavazási kampány politikai vezetője. A grémium elé kerül az Albert házaspárnak az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését megakadályozni kívánó népszavazási kezdeményezése is. Nem kizárt ugyanis, hogy a párt csatlakozik az aláírásgyűjtési szakaszban lévő akcióhoz – írja a Magyar Hírlap keddi számában.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Balaton-parti városba meghívták a Fidesz regionális igazgatóit, akikkel együtt áttekintik a párt szervezettségét. Hangsúlyos kérdésként szerepel a találkozón a határon túli magyar politika is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik