Belföld

A MIÉP a közgyűlésre hajt

A MIÉP arra törekszik, hogy az önkormányzati választásokon átlépje a négyszázalékos küszöböt, s így bejusson a fővárosi közgyűlésbe – jelentette ki Zsinka László, a párt főpolgármester-jelöltje pénteken.

Zsinka László szerint „most van olyan politikai lehetőség, hogy Budapestet kézbe vegyék a jobboldali pártok.”

Mint mondta: arra törekszik, hogy programja minden budapesti választópolgárhoz eljusson. Elismerte, hogy ismertsége alacsony, de megjegyezte: akik ismerik, azoknak nagy része rá voksol majd.

Választási programját ismertetve közölte: sok olyan közérdekű problémával foglalkozik, amivel a többi jelölt nem, a többi között a fővárosi közművek, a vízdíj, valamint csatornadíj kérdéseivel, továbbá a külföldi befektetők korlátok közé szorításával.

Zsinka László szerint Budapest csak akkor fog fejlődni, ha visszaállítják a fővárosi közmunkák tanácsát. Tervei között említette a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. egyesítését.

Úgy véli, a két társaság csak az egyesítés után, s csak akkor fog kiválóan működni, ha mind a kettő ismét 100 százalékos önkormányzati tulajdonba kerül.

Emlékeztetett: a Főtáv Zrt. a kitűnő példája annak, hogyan működik egy teljes mértékben önkormányzati tulajdonban lévő cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik