Belföld

Húszmilliárdért épülhet az MTV-székház

A tervek szerint 20 milliárd forintért épülhet fel az MTV új székháza Óbudán. A kormányjavaslat szerint magánberuházó alakítaná ki a székházat, amelyet bérelne az MTV - tudta meg a Népszabadság.

Az MTV még 1999-ben eladta a Szabadság téri székházát az ÁPV Rt.-nek. A kiköltözésre elsőként 2001 végéig  majd – egy újabb határozat alapján – tavaly december 31-ig kaptak haladékot.

Az új épület megépítésére azonban korábban nem álltak rendelkezésre a szükséges források. Korábban két kormányhatározat született arról, hogy az ÁPV Rt. vegye meg az MTV utolsó értékes, óbudai ingatlanát is és ott építesse fel a köztévé új központját. Később a tévészékház tervét felülírta egy másik elképzelés, a közszolgálati médiumok közös központja, a médiapark.

Miután ez az ötlet nem bizonyult megvalósíthatónak, újra elővették a szakértők álltal húszmilliárd forintra becsült építkezés tervét. Az új székház a Szabadság téri központnál jóval olcsóbban lesz majd üzemeltethető. A későbbi megtakarított összeg pedig fedezi majd a bérleti díjat.

A végleges megoldást sürgeti több befektető is, akik érdeklődnek a luxusszállodának kiszemelt, volt Tőzsdepalota iránt. A projektet a Miniszterelnöki Hivatal távozó főtanácsadója, Kavas István vezényli majd le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik