Élet-Stílus

Miért vonult vissza Ronaldo?

Roberto Carlos szerint a Corinthians-szurkolók viselkedése komoly szerepet játszott Ronaldo döntésében.

„Folytatni akartam, de a testem közbeszólt. Sokat töprengtem, szomorkodtam, de nincs mit tenni: itt az idő a befejezésre” – magyarázta Ronaldo a visszavonulásának okát.

Az egykori csapattárs, jó barát, az időközben Oroszországba szegődött Roberto Carlos szerint azonban a fenti indoklás nem fedi a teljes igazságot, elmondta, a Sao Pauló-i klubnál kialakult légkör, a szurkolók viselkedése komoly szerepet játszott abban, hogy a kétszeres világbajnok hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy szögre akasztja a stoplist.

A csapat hívei amiatt gerjedtek haragra, mert a csapat a kolumbiai Deportivo Tolimával szemben alulmaradt a Libertadores-kupa selejtezőjében. A kiesés miatt dühős hívek megdobálták a játékosok, illetve a stáb autóit, és a haragjuk Roberto Carlost és a párharc mindkét meccsét végigjátszó Ronaldót is elérte: előbbit folyton zaklatták, míg utóbbinak címezve a távozását szorgalmazó feliratot festettek a klubház falára.

„Ez volt az egyik oka annak, hogy Ronaldo abbahagyta, a döntésével csak azt várta meg, hogy én mit lépek” – mondta az Anzsihoz igazolt Roberto Carlos, aki megerősítette, hogy ha szurkolók „békén hagyják”, akkor ő 2012-ig biztosan maradt volna a csapatnál.

„Hosszú ideje ismerem Ronaldót, és tudom, hogy sérülés miatt nem adta volna fel. A kialakult ellenséges légkör miatt vonult vissza, még akkor is, ha azok nem igazi szurkolók, akik most a balhét csinálják. A haragjuk elsősorban Ronaldóra és Roberto Carlosra irányult” – erősítette meg a védő szavait a brazilok korábban válogatott ásza, Viola.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik