Élet-Stílus

Leállt a Budapest környéki vonatközlekedés

A havazás miatt nem járnak a Budapest környékén közlekedő vonatok. Helyettük a zónázó vonatok állnak meg minden állomáson.

Ma egész nap nem járnak a budapesti elővárosi vonatok. A MÁV tájékoztatása szerint a havazás miatt állították le ezek közlekedését, helyettük a zónázó vonatok megállnak minden állomáson. Ezért a szerelvények egész nap 15-20 perces késéssel fognak közlekedni.


Ön is látott behavazott állomást, esetleg fényképezett késő vonatokat? Töltse fel az FN Tudósítóra!

A többi vonat az ország valamennyi részén menetrend szerint közlekedik, de a Budapest-Piliscsaba, a Budapest-Martonvásár, a Százhalombatta-Budapest, a Budapest-Vác, a Budapest-Vácrátót-Vác, a Gödöllő-Budapest, a Budapest-Mende, illetve Sülysáp-Budapest, valamint a Monor-Budapest vonalakon kevesebb vonat közlekedik a hó miatt.

Kataszrófahelyzet

A vonatritkítás miatt a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület a közlekedési miniszterhez fordult, mert számításaik szerint a havariák esetére készített rendkívüli menetrend miatt kevesebb vonat jár, mint december 24-én és a decemberi sztrájkok idején. Vélekedésük szerint a 8-10 centis hó nem indokolja a MÁV-nál a katasztrófahelyzet kihírdetését.

A vasúttársaságnál az elővárosi vonatok adják a forgalom kétharmadát: ezekkel a vonatokkal nagyon sokan járnak munkába, és a zárt peronos ellenőrzés miatt a jegyárbevétel is ezeken a vonatokon a legmagasabb. Az utasok körében pedig azért kedveltek, mert menetrendjük kiszámítható és sűrű, a nemrég beszerzett Siemens és Stadler motorvonatok pedig jóval kényelmesebbek, mint a többi szerelvény. A sok utas miatt pedig a MÁV már emeletes vonatokat is tesztelt.

Ezen kényelmes és gyors vonatok közlekedése – a vasúttársaság tájékoztatása szerint – a hóhelyzet enyhülésével fog helyreállni. Az előrejelzések szerint azonban a hét végén újabb erős havazás várható.


Cikkünk megjelenése után lapunkat úgy tájékoztatták vasutas olvasóink, hogy azokat a társaságnál azokat a vonatokat törölték, amelyek közlekedéséhez váltót kellett volna állítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik