Élet-Stílus

Gallas és Cole klubot cserélt

A nemzetközi átigazolási időszak csütörtök éjfélkor véget ért, az utolsó pillanatokban még jó néhány sztár váltott: kölcsönbe érkezik még a Real Madridba Reyes, Julio Baptista pedig ellentétes utat bejárva az Arsenalhoz került. Klubot cserélt Ashley Cole és William Gallas is. Ronaldo viszont ebben az idényben is marad a spanyol fővárosban.

A legdrágább átigazolások

1. Andrij Sevcsenko 45,0 millió AC Milan-Chelsea
2. Mahamadou Diarra 29,0 millió Lyon-Real Madrid
3. Michael Carrick 27,2 millió Tottenham-Manchester United
4. Zlatan Ibrahimovic 24,8 millió Juventus-Internazionale
5. Joaquin 24,0 millió Betis-Valencia
6. John Obi Mikel 23,0 millió Lyn Oslo/MU-Chelsea
7. Sergio Agüero 23,0 millió Independiente- Atlético Madrid
8. Dimitar Berbatov 16,0 millió Bayer Leverkusen-Tottenham
9. Ruud van Nistelrooy 15,0 millió Manchester United-Real Madrid
10. Ricardo Oliveira 15,0 millió Real Betis- AC Milan

Az EFE spanyol hírügynökség információi szerint a Madridnak egyetlen olasz klubbal sem sikerült megegyezni Ronaldo átigazolásáról. A Real Madrid ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy Ivan Helguera az FC Valencia együtteséhez csatlakozik.

A Cadena Ser nevű spanyol rádió szerda este már tényként közölte, hogy a 29 éves Ronaldo Milánóba költözik, míg az Interből cserébe honfitársa, Adriano kerül a Realba. Nemrég a városi rivális AC Milan is kivetette hálóját a kétszeres aranylabdás Ronaldóra, ám a madridiak cserealapja Kaká lett volna, így a piros-feketék elálltak az üzlettől.

Yorke a másodosztályban

Dwight Yorke, a trinidad-tobagói labdarúgó-válogatott csatára az angol másodosztályú Sunderland csapatához igazolt. A korábbi manchesteri közönségkedvenc az ausztrál Sydney FC-t hagyta el az angolok kedvéért. A Sunderland 200 ezer fontot fizetett a támadóért, aki kétéves szerződést kötött új munkaadójával. Edzője korábbi csapattársa, az észak-angol klub kispadját néhány napja elfoglaló Roy Keane lesz.

Yorke négy bajnoki címet és egy-egy Bajnokok Ligája-, illetve FA Kupa-trófeát nyert a Manchester United együttesével. Ő volt a nyári, németországi világbajnokságon az újonc trinidad-tobagói válogatott csapatkapitánya.

Baptistának mennie kellett

A spanyol José Antonio Reyes egy évig kölcsönjátékosként a Real Madrid együttesében szerepel, a spanyol gárda brazil középpályása, Julio Baptista pedig ellentétes utat bejárva az Arsenalhoz került. „A Real Madrid és az Arsenal megegyezett a két játékos cseréjéről a 2006/07-es szezonra” – számolt be a történtekről a királyi gárda honlapja.

A 22 éves spanyol válogatott Reyes nem titkolta, hogy szeretne visszatérni hazájába. A támadó a Real Madrid ötödik nyári igazolásaként Fabio Cannavaro, Emerson, Ruud van Nistelrooy és Mahamadou Diarra után csatlakozik a fővárosi csapathoz.

A brazil válogatott Baptista nem fért bele a spanyolok új edzőjének, Fabio Capellónak a terveibe. A középpályást az elmúlt évben, 24,2 millió dollárért igazolta le a madridi együttes, de nem tudott stabil kezdőemberré válni.

Gallas és Cole cserélt

Az angol Ashley Cole az Arsenalból a Chelsea labdarúgócsapatához igazolt, utóbbi klub a francia William Gallast engedte át, és még 5 millió fontot adott érte. A 25 éves, 51-szeres angol válogatott balhátvéd 1998-ban került fel az „Ágyúsok” nagy csapatához. Közel kétszáz tétmérkőzést játszott nevelőegyesülete színeiben, és bajnoknak és kupagyőztesnek vallhatja magát.

Gallas 2001-ben érkezett a Chelsea-hez az Olympique Marseille-től, és két bajnoki címet nyert a londoni együttessel. A nyári, németországi világbajnokságon ezüstérmet szerzett hazája nemzeti tizenegyével, amelyben mostanáig 37 alkalommal szerepelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik