Belföld

Tűzközeli cégekkel köt milliárdos szerződést a kormány

Plakat(650x433).jpg (Array)
Plakat(650x433).jpg (Array)

Szijjártó barátja, Rogán szomszédja és meglepetésre egy inkább balra sorolható cég is van a kormányzati kommunikációs tender nyertesei között.

Hétfőn aláírja a Nemzeti Kommunikációs Hivatal a szerződést azzal a három céggel, amelyek elnyerték az állami hirdetésekre vonatkozó, 25 milliárd forint keretösszegű tendert – mondta a hivatal elnöke, Nobilis Márton az M1-en.

Nobilis megerősítette, hogy a HG 360 Reklámügynökség Kft., a Trinity Communications Kft. és a Young and Partners Kft., valamint a Mindshare Médiaügynökség Kft. kezeli a jövőben az állami hirdetéseket, a kormány hivatalos célja ezzel az, hogy olcsóbbá és átláthatóbbá tegyék az állami reklámköltést. Kétségtelen, hogy így az 1500 állami szervezet nem külön-külön keres majd kommunikációs partnereket, hanem a tendernyertes társaságok nyújtják számukra a reklámszolgáltatást.

A 444 korábban összefoglalta, kikhez kötődnek azok a cégek, melyek elnyerték az állami tendert. A HG 360 vezetője Csetényi Csaba, aki Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető szomszédja a Pasa parkban. Egyebek mellett a menekültellenes kampány 300 millió forintos közbeszerzését is ez a cég látta el. A Trinity és a Young and Partners Kuna Tibor üzletember érdekeltségébe tartozik. Róla Szijjártó Péter nyilatkozta nemrég, hogy régi és nagyon jó barátjának tekinti. Cégei milliárdos nagyságrendben szerződtek eddig is az állammal. A listában a Mindshare Médiaügynökség neve számít meglepőnek, piaci források a céget inkább baloldalinak tekintik, nemrég pedig a fideszes pártlappá avanzsált Napi Gazdaság is elővette egy cikkben, ami a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok tanácsadói szerződéseit firtatja.

Nobilis egyébként az M1-en azt mondta: korábban valóban alkalmazottja volt annak a kommunikációs cégnek, a Prestige Kft-nek, ami Várhegyi Attila volt fideszes politikus érdekeltségébe tartozik, de ennek semmi köze nincs jelenlegi pozíciójához és volt munkaadója nem található meg a nyertesek, de még a tenderre pályázók között sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik