Belföld

Képek Hervé nyelvén

Időszaki kiállítás nyílt a világhírű művész ihlette fotókból péntek délután az Alföldi Galériában.

A világhírű fotóművész Lucien Hervé előtt tiszteleg Hódmezővásárhely. A csütörtöki emléktábla avatás után péntek délután a művész munkássága ihlette képekből álló időszaki kiállítás nyílt az Alföldi Galériában.

A XI. Vásárhelyi Fotószimpózium Elmém lencsémen keresztül című tárlatán 11 fotós 38, Lucien Hervé szellemiségét, stílusát, technikai megoldásait idéző fényképét állították ki. A képekről ugyanúgy visszaköszön az ismert épületfotók, mint az Hervé portrék vagy épp a zsánerképek különleges világa.

A hódmezővásárhelyi Emlékpont Gáti György objektívjén keresztül (Forrás: Alföldi Galéria)

A megnyitó ünnepségen köszöntőt mondott Almási István a város polgármestere, valamint Sandly Orsolya, az Hervé hagyaték kezelője.

Az elkészült képek mindegyikében ott van Lucien Hervé félreismerhetetlen látásmódja, ugyanakkor csak mint sorvezető. A képek Hervé nyelvén beszélik el a művészek autonóm gondolatait – mondta el a tárlat védnöke.

A vernisszázst a Vatafaka együttes zenei performansza színesítette.

Kerekes Zsuzsa: Kígyó utca (Forrás: Alföldi Galéria)

Baghet Iskander, Benkő Imre, Dozvald János, Dömötör Mihály, Fekete István, Gáti György, Hajdrák Tímea, Hupján Attila, Kerekes Zsuzsa, S.Faragó Gyöngyi és Urbán Ádám vásárhelyi témájú egyedülálló fotóit május 4-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

A szimpóziumon készült fotók mellett Judith Hervé adományát, férje és fia 15-15 eredetei fotóját is megtekinthetik a téma iránt érdeklődők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik