Kultúra

Tizennégy film egy hét alatt

Íme, a vásárhelyi mozi e heti kínálata.

Tizennégy film, harminc vetítés egy hét alatt. Íme a hódmezővásárhelyi Mozaik Mozi e heti programkínálata.

A csajok bosszúja

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A bosszú útjai kiismerhetetlenek. És nagyon szórakoztatóak. Amikor egy boldog párkapcsolatban addig sosem kételkedő nő (Cameron Diaz) rájön, hogy a szerelme kettős életet él, és ő csupán másodhegedűs, különös ötlete támad. Megkeresi a másik nőt, és vele (Leslie Mann) együtt terveli ki, miképpen emlékeztessék a hűtlen férfit (Nikolaj Coster-Waldau) arra, hogy a kettőnél jobb az egy. A terv része egy harmadik nő: egy igazi, ellenállhatatlan bombázó is (Kate Upton). (PORT.hu)

Vetítik:
június 15.: 17:30-kor

A holnap határa

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt – pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal. Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot. (PORT.hu)

Vetítik:
június 9-11.: 20:30-kor

A Szörny mentőakció

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Üstökös Izmó a Baab bolygó hőse, akit mindenki tisztel tetteiért. Van egy öccse is, Elmó, aki egy kicsit józanabb gondolkodású, mint bátyja, nem olyan hűbelebalázs, és nem hág át egykönnyen szabályokat. Amikor Izmót egy újabb vészhelyzet kapcsán egy veszélyes bolygóra küldik, a szuperhős azonnal igent mond, és belesétál a gonosz Brutál tábornok csapdájába. Ezúttal Elmónak kell megmentenie őt, feleségével Kirával és kisfiával, Fürkével az oldalán.

Vetítik:
június 14.: 11:45-kor
június 15.: 13:30-kor

Az elnémultak

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A karizmatikus, ám vitatható módszerekkel dolgozó egyetemi fizika tanár, Harris (Jared Harris) ráveszi legjobb diákjait, hogy csatlakozzanak egy veszélyes kísérlethez: negatív emberi energiából akarnak kopogtatószellemet létrehozni. A kísérlet tárgya egy csábító, ám veszélyes fiatal nő (Olivia Cooke), akinek sötét energiája sérült pszichéjében mutatkozik meg. Ahogy a kísérlet kezd kibontakozni, a diákok és a professzor szembetalálják magukat a szörnyű valósággal: kimondhatatlan erőt szabadítottak el, melynek hatalma minden addigi várakozást felülmúl. (PORT.hu)

Vetítik:
június 14.: 21:30-kor

Demóna

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A gyönyörű és tisztaszívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna azonban kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, amelynek hatására addig tiszta szíve kővé változik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának kulcsa is. (PORT.hu)

Vetítik:
június 9-11.: 16:30-kor és 18:30-kor
június 12.: 16:15-kor
június 14.: 17:15-kor

Godzilla

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A világ legismertebb, legfélelmetesebb és persze legnagyobb szörnye újjászületik. A radioaktív szennyeződés teremtette, hősök pusztították el, ám most kiderül: csupán átmenetileg sikerült megszabadulni tőle – a szendergéséből felébredő rém teremtői ellen fordul, és nincs, aki megállítsa. Legfeljebb más szörnyek. (PORT.hu)

Vetítik:
június 13.: 19:15-kor

Hogyan rohanj a veszTEDbe

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Seth MacFarlane (Ted) a rendezője, producere, társszerzője ennek az új vígjátéknak, valamint ő alakítja Albertet, a gyáva birkatenyésztő farmert. Miután Albert kihátrál egy pisztolypárbajból, szeszélyes barátnője elhagyja őt egy másik férfiért. Amikor egy titokzatos, gyönyörű nő lovagol be a városba, segít hősünknek megtalálni a bátorságát, és közben egymásba szeretnek. Ám amikor a nő férje, a hírhedt bandita bosszúszomjasan megérkezik, a farmernek próbára kell tennie újdonsült bátorságát.(PORT.hu)

Vetítik:
június 12.: 20:30-kor
június 13.: 17:00-kor és 21:30-kor
június 14.: 19:15-kor
június 15.: 19:30-kor

Isten Fia

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Az Isten Fia című film Christopher Spencer nagyszabású drámája, ami Krisztus életét, születését, tanításait, keresztrefeszítését és feltámadását mutatja be. A 2004-ben készült Passió óta ez az első nagyszabású film, mely szélesvásznon mesél Jézus életéről; és csaknem ötven év óta az első, amely a kereszténység központi alakjának teljes életútját bemutatja.(PORT.hu)

Vetítik:
június 9.: 14:00-kor

Jégvarázs

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt, és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal, és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól. (PORT.hu)

Vetítik:
június 14.: 13:30-kor

Mr. Peabody és Sherman kalandjai

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Mr. Peabody a világ legokosabb embere lehetne – ha nem volna kutya. Így viszont ő a világ egyetlen olyan négylábúja, aki egyesíti magában Einstein eszét, Sherlock Holmes logikáját, Oscar Wilde szellemességét és James Bond bátorságát. A különleges eb egyszerű gazdája és kiváló barátja, Sherman, átlagos srác: de a kalandjai, hála a kutyájának, különlegesek. Mr. Peabody időutazó csodagépet épít, ám a Voltkompot Sherman engedély nélkül használja, és ettől összezavarodik a történelem, összekuszálódik az idő, és kutyanehéz feladat, hogy minden a helyére kerüljön. A kiváló páros szerencsére szereti a kutyanehéz feladatokat – főleg, ha közben nagyokat lehet nevetni.(PORT.hu)

Vetítik:
június 14-15.: 10:00-kor

Rio 2

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A fészek melege néha megizzaszt. Azúr, Csili és három fiókájuk boldogan éldegél a világ legszínpompásabb, legvidámabb városa, Rio de Janeiro egyik lakályos fakoronáján, ám Csili nem ül meg sokáig a püspökfalatján. Úgy gondolja, a kicsiknek is meg kell tanulniuk azt, amit a vadon élő madarak mindegyikének: így aztán a család nekivág és elhúz délre. A szülők azt tervezik, hogy megmutatják, mihez kezdhet egy madár az Amazonas dzsungelében. A vadon szava helyett azonban Azúr az apósa szavait kénytelen hallgatni, és azok nem túl kellemesek. A kalitkában nevelkedett, elkényeztetett családfő egyre inkább úgy érzi, hogy szerettei többre tartják a sűrű erdő örömeit nála – és ha a benne fészkelő ragadozó madár nem bont szárnyat mihamarabb, még el is veszítheti őket. (PORT.hu)

Vetítik:
június 13.: 15:00-kor
június 15.: 15:30-kor

Violetta – A koncert

Forrás: Youtube.com/ForumHungary

A Disney Csatornán már a harmadik évadát kezdi a rendkívüli népszerűségnek örvendő, Violetta című énekes-zenés tévésorozat, amely az adó első európai és latin-amerikai koprodukcióban gyártott alkotása. Mivel a sorozatban elhangzó dalok több országban is népszerűbbek olyan előadók slágereinél, mint Katy Perry vagy Lady Gaga, elkészült egy exkluzív 90 perces koncertfilm is, amely a zenét és a táncot helyezi a középpontba. A főbb szerepekben Martina Stoessel és Diego Dominguez, a Violetta főszereplői láthatóak, azonban ez a film nem csak a sorozat rajongói számára lehet érdekes, ugyanis valójában egy élő koncert felvételéről van szó, amelyet a milánói Mediolanum Forumban rögzítettek. Az esemény során a sorozat tizenkét szereplője énekel különböző dalokat az első és második évadból. A rajongók a zenei élmény mellett a színfalak mögé is bepillantást kaphatnak: láthatják a show előtti izgalmas perceket, a fellépésre készülődő sztárokat és megtudhatnak pár titkot arról is, hogy a sorozat szereplői mivel töltik a szabadidejüket. Garantált szórakozás az egész családnak.(PORT.hu)

Vetítik:
június 14.: 15:30-kor

Visszatérés Óz birodalmába

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Dorothy épp csak hazatért varázslatos utazásáról Óz földjéről, de máris új kalandok hívják a szivárványon túlról. A tornádó utáni napon a kansas-i hajnalban egy gyönyörű és mágikus szivárványon keresztül régi jó barátja, Madárijesztő hívja segítségül a kislányt. Dorothy ölébe kapja Totót és azonnal útra kel a szivárvánnyal. Óz földjén gyorsabban telt az idő, mint otthon, Kansas-ben és Óz földjének lakói bizony nagy bajban vannak. A gonosz nyugati boszorkány testvére, a körmönfont Udvari Bolond teljes hatalomátvételre készül. Országról-országra, régióról-régióra haladva készül végrehajtani ördögi tervét: foglyul ejteni a birodalmak vezetőit és teljes sötétségbe borítani Óz szeretett és kedves földjét. Még Glinda, a jóságos északi boszorkány, a béke őrzője is képtelen legyőzni az Udvari Bolond ördögi erejét. Dorothy az egyetlen reményük. Már megint. Hiszen, aki egyszer már legyőzte a gonosz nyugati boszorkányt, biztos képes lesz elbánni az öccsével is.(PORT.hu)

Vetítik:
június 15.: 11:45-kor

X-Men – Az eljövendő múlt napjai

Forrás: Youtube.com/X-Men Movies

A mutánsok köztünk élnek. Ez így volt a múltban is, és így lesz a jövőben is. Legfeljebb nem ebben a sorrendben. Az alternatív jövőt, a mutánsok és emberek közti háború újabb fejezetét bemutató filmben az X-Men-mozik mindkét generációja játszik: a több, egymást keresztező idősíkon bonyolódó történetben Xaiver professzor tanítványainak nemcsak az emberekkel és az emberekben örök ellenséget látó mutánsokkal kell megküzdeniük – immár robotokat is bevetnek ellenük. A sok mutánsnak és a sok harcnak egyetlen célja van: meg kell akadályozni egy a jövőben készülő katasztrófát. De erre csak egyféleképpen van lehetőség: meg kell változtatni a múltat. (PORT.hu)

Vetítik:
június 12.: 18:00-kor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik