Sport

Videoton: Egy körrel korábban

videoton (videoton, )
videoton (videoton, )

Mivel nem a magyar bajnok nyerte a kupát szerdán, így a Debrecen indulhat az Európa Liga második selejtezőkörében, a bajnoki ezüstre pályázó Videoton, pedig az első körben léphet pályára.

Szerdán este a Győri ETO – DVSC Magyar Kupa-döntőt a hajdúsági csapat nyerte meg 2-1-re. Ez a Videoton FC számára azért volt érdekes, mert ha az ETO zsebelte volna be a kupagyőzelmet, akkor a bajnoki ezüstérmes az Európa Liga második selejtezőkörében kezdhette volna meg a nemzetközi kupaszereplést. Így történt ez tavaly is, amikor a DVSC a bajnoki cím mellé a Magyar Kupát is elhódította, a piros-kékek, pedig bajnoki ezüstérmesként az EL második selejtezőkörében kezdhettek.

Most azonban nem a bajnok nyerte meg a kupát, így a DVSC, mint kupagyőztes kezdheti majd meg a küzdelmeket az EL második selejtezőkörében. Ezzel eldőlt, hogy az Európa Ligás szereplés tekintetében mindegy, hogy a második vagy a harmadik helyen végez a Vidi a pontvadászatban, kizárólag az első selejtezőkörben kezdheti meg nemzetközi szereplését.

2013. június 24-én, hétfőn sorsolják az EL első és második selejtezőinek mérkőzéseit. Az első selejtezőkör első találkozóját 2013. július 4-én, a visszavágót pedig július 11-én rendezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik