Belföld

Erősítésre vár Gyurcsány

Megerősítő pártszavazást kér az MSZP tagságától új programjához Gyurcsány Ferenc és ezt be is jelentette az Országos Választmány szombati ülésén.

A távirati iroda információi szerint a miniszterelnök a baloldali polgárosodás programban meghirdetett “munka, tudás, tulajdon” kérdéseivel összefüggésben négy kérdést tesz fel a szocialista tagságnak, még a március 29-re tervezett országos pártértekezlet előtt.

A tervek szerint a szocialisták a helyi szervezeteknél és az interneten keresztül is szavazhatnak a kérdésekről.
A választmány várhatóan határoz arról, hogy országszerte “Új Magyarország” fórumokat tartanak a baloldali polgárosodás programról.

Simon Gábor, az MSZP Országos Választmányának elnöke közölte: országos véleménynyilvánító pártszavazást rendelt el a választmány március 15. és 25. között a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben.

A szocialista tagságtól arra vár választ a választmány, hogy egyetértenek-e azzal: a munkahelyteremtés legyen meghatározó cél a kormányzati ciklus második felében, illetve több jusson az iskoláknak, a több tudás és magasabb színvonal elérhetővé váljon minden gyermek és fiatal számára.

A kérdések között szerepel az is, hogy a tagság egyetért-e azzal: célzott programokkal segítések elő a hátrányos helyzetű térségekben a segélyek mellett munkájuk legyen az embereknek, valamint ösztönözzék, hogy minél több ember juthasson hozzá kedvezményesen saját tulajdonrészhez a nemzet vagyonából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik