A 25 cukrászból és önkéntesből álló csapatok – összesen mintegy száz fő – 1221,6 méter hosszú csokoládés süteményt – a francia krémesfélét, mille-feuille-t – készítettek, ezzel 200 métert “vertek rá” a 20 évvel ezelőtti rekordra.
A hivatalos mérés szerint a genfi expó területén “megépített” mérföldnyi sütikígyó tömege 4,2 tonnára rúgott.
A közel féléves előkészítő munkálatokban összesen 250-en vettek részt – mondta Gilles Desplanches, aki a rekorddal ünnepelte cukrászdája megnyitásának 25. évfordulóját.
Az óriáskrémeshez 864 liter tejszínt, 576 liter tejet, 600 kiló lisztet, 432 kg vajat és 360 kiló csokoládét használtak fel. A mérések után a kígyót 30 ezer részre szeletelték, és eladták.