Sport

Kiszakadt kerék repült a nézők felé

tereprali baleset03 ()
tereprali baleset03 ()

Komoly baleset nem történt, mert elugrottak előle.

A IV. Rábaközi tereprali szombat délutáni futamai során a versenyzők Vitnyéd és Szárföld közötti szelektiv (38 km-es) szakaszon küzdöttek egymással és a másodpercekkel. Az út mentén mindenütt lelkes nézőközönség buzdította a ralizókat. Így ott is, ahol a pálya földútja a Veszkény-Osli közötti utat metszve halad tovább Szárföld irányába. A 17-es sorszámú Nissan pick up-ot irányító Apáthy Zoltán-Erős Gábor páros itt vesztette el jobb első kerekét.

A kerék kirepült és az autót megelőzve vágódott az út menti csalitosba. Szerencsére a nézők többnyire a másik oldalon álltak, több tucatnyian, itt csak mi, néhányan, mi meg elugrottunk a repülő kerék elől” – mesélte a Győr24-nek az egyik szemtanú, aki fotókat is küldött az esetről.

“Igazán balesetveszélyesnek nem is ez a szituáció tűnt.  Felbukkant ugyanis rövidesen egy helyi segítő, aki a Mercedesével a versenypályára állt, és láthatóan azzal traktálta a versenyzőket, hogy ő majd elvontatja a Nissan-t. Csakhogy annak hiányzott a jobb első kereke, így meg ugye nehéz… Mire meggyőzték, hogy nem fog menni, feltűnt a következő versenyző. Erre a segéderő lekapta az egyik pályabiztosítóról a zöldmellényt és elkezdett futni a közeledő autó felé, nehogy elcsapja a Mercijét. A versenyzők, ha centiméterekkel is, de sikerrel kikerülték az út közepén parkoló autókat.”

A Győr24 tereprali-futamról írt korábbi cikkeit és fotóit itt találják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik