Sport

Poros pályákon kezdtek, esőt nem kaptak

Minden eddiginél szélesebb és minden eddiginél erősebb mezőny gyűlt össze a magyar tereprali-bajnokság kapuvári futamán, amelyet különösen kedvelnek a raliversenyzők.

PÉNTEK. A péntek esti első szakasz kemény és poros terepet tartogatott a német, osztrák, szlovák, cseh, lenygyel és magyar pilóták számára. A navigátorok számtalan halálfejet rajzoltak az itinerekbe és aki az elején nem kapta el a pálya ritmusát, az a 38 kilóméteres első szelektív szakasz végére több perces hátrányt könyvelhetett el. Az első szakasz nyitókapuja Vitnyéden, célállomása Szárföldön volt és északról kerülte meg Kapuvárt.

Zapletal rajtolt az élről és első helyen is végzett az első szelektíven. Péntenken és szombaton délelőtt még poros, száraz pályát kaptak a versenyzők, estére viszont megérkezett a hidegfront, a délutáni futamok már nagy szélben és hűvösebb időben zajlottak. 

Zapletal mögött egyébként Korda Erik érkezett meg a második legjobb idővel.  A Dakart is megjárt Szalay-Bunkóczi páros ötödik. Persze eddig semmi nem dőlt még el: szombat éjszakára kiadós eső várható, ami alaposan felboríthatja az első szakaszokon kialakult erősorrendet.

A teljes programlistát, nézői pontokat, térképeket, egyéb információkat itt találnak.

A verseny előtt a tereprali.hu készített interjút Liszi Lászlóval, a szervezőbizottság vezetőjével a kapuvári futamról. Ezt itt olvashatják.

SZOMBAT. Szombaton a beígért vihar elmaradt, viszont borulások voltak bőven. Sokan műszaki okokból kényszerültek félbeszakítani a versenyt. Miroslav Zapletal ezen a napon sem talált legyőzőre. A betegen versenyző Szalay Balázs és Opelja az abszolút negyedik helyen várja a holnapi folytatást.  Az országos bajnokság második futama vasárnap három szelektív szakasszal zárul. Ezek között ismét ott lesz a csermajori homokbánya, amely a versenyzők kedvencévé vált a Rábaközi Kupák során. A hűvös idő ellenére bizonyára vasárnap is rengeteg rajongó szurkol a ralisoknak, hisz a utolsó nap kerül sor a verseny leglátványosabb futamszakaszára az elhagyott bányán át.  

Xlavina Rábaköz-kupa, az ob 2. futama
Abszolút sorrend 6 szelektív szakasz után: 
1. Miroslav Zapletal, Marton Maciej (Hummer) 2:33:49
2. Porizek, Sykora (cseh, Hummer) 3:48 p h.
3. Korda, Czeglédi (RTL Motorsport Klub, Nissan Pickup) 4:08 p h.
4. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Antara RR) 6:08 p h.

A verseny első napjáról szóló olvasói tudósításunkat, amely egy Veszkénynél kiszakadt kerékről és a mentésről számol be, itt találják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik