A Magyar Turizmus Zrt. 2014-ben kilencedik alkalommal is megrendezi a népszerű Torkos Csütörtök akciót, amelynek időpontja idén március 6. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.
Középpontban a disznó
A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazó szerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.
E népszokás felelevenítésével a Magyar Turizmus Zrt. idén nemcsak hazánk kulturális és gasztronómiai értékeire szeretné ráirányítani a figyelmet, hanem – az Agrármarketing Centrum Kft-vel karöltve – a magyar sertéshúst is népszerűsítik.
Bíznak benne, hogy azok a vendégek is megtalálják a kedvükre való fogásokat, akik ebben az időszakban már nem szeretnének húst fogyasztani. Ezért a szervezők arra ösztönözték a csatlakozó éttermeket, hogy kellő számú és változatos, böjtös ételt is szerepeltessenek a kínálatukban.
Asztalt foglalni azonban már nem lesz könnyű. Bár nem is lehetetlen vállalkozás.