Üzleti tippek

Házkutatás a Porsche központjában

A stuttgarti ügyészség piaci manipuláció és belső információk jogtalan továbbításának gyanúja miatt indított eljárást a sportautógyár korábbi vezetése ellen.

Az ügyészségi nyomozók az egész székházat átkutatták és vaskos aktákkal távoztak. Az eljárás a Volkswagen-Porsche fúzióval kapcsolatos. A cég tagadta, hogy bármi rendellenesség történt volna, és hangsúlyozta, hogy mindenben együttműködik a hatósággal. A vizsgálat középpontjában Wendelin Wiedeking, a Porsche júliusban menesztett vezérigazgatója és Holger Harter, egykori pénzügyi igazgató áll.

Csütörtöki német lapjelentések szerint a pénzügyi szervezetek állami felügyeleténél (BaFin) figyeltek fel gyanús elemekre abban az alig néhány napja véglegesített ügyletben, amelynek során a Porsche beolvad a Volkswagen AG-ba. A Süddeutsche Zeitung arról írt, hogy az egyesülésről szóló megállapodás megkötését megelőző „hosszú hatalmai harc közepette a BaFin szerint piaci manipuláció történt és jogellenes módon kerültek ki belső információk”.

A Die Welt úgy tudja, a BaFin szakértői a Volkswagen részvényárfolyamának az utóbbi időben végbement hektikus változási kapcsán is vizsgálódnak, mert bennfentes kereskedelemre és piaci manipulációra utaló jelek merültek fel, hivatalos vizsgálat azonban ebben az ügyben mostanáig még nem indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik