Szórakozás

Paul Walker a síron túlról is üzen

Paul-Walker(430x286)(1).jpg (paul walker, )
Paul-Walker(430x286)(1).jpg (paul walker, )

Nem szüntették be a tragikusan elhunyt színész Facebook-oldalát, ami sok rajongónak nem tetszik, míg mások nem értik, hogyan üzen a síron túlról is…

Nem ritka, hogy egy-egy sztár közösségi adatlapja akkor sem szűnik meg, amikor tulajdonosa már nincs az élők között, sőt sokszor ugyanolyan rendszerességgel posztolják az illetőről – természetesen a múltbeli – eseményeket, mintha élne. Whitney Houston lassan két éve halott, az oldala mégis rendszeresen frissül, de így van ezzel a Paul Walker Facebook-oldal is. Sokan nemtetszésüknek adtak hangot, szerintük kegyeletsértés az oldal tovább üzemeltetése, de akadt olyan is, aki érthetetlennek tartotta a jelenséget és azt találgatta, vajon a színész valóban meghalt-eRéz András szerint nem feltétlenül kell azonnal a fejünket fogni az efféle gondolatokra, hiszen a világháló segítségével valóban halhatatlanná válhatunk.

Fotó: Northfoto

“A Világhálónak köszönhetően halhatatlanná válhatunk. Persze sajátos halhatatlanság ez, de attól még igaz. A világháló ugyanis mindent megőriz, hiába hiszi azt valaki, hogy kitörölt egy bejegyzést, vagy egy képet, a dolgok szerteágazódása és a net összetettsége miatt ez mégis lehetetlen. Ami egyszer oda felkerül, az ott is marad” – mondta a Hír24-nek Réz András, aki azt is hozzátette, egyáltalán nem kegyeletsértő, ha egy közösségi oldal akkor is üzemel, amikor a tulajdonosa már nincs az élők között. – “Egyáltalán nem kegyeletsértésről van szó. Nehéz megmondani erről, hogy jó vagy rossz dolog-e, hiszen a világháló összetettségéből adódóan nagyszerűen megfér egymás mellett a jó és a rossz, a valós és a hamis” – fejtette ki Réz András.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik