Élet-Stílus

A USF1 lehúzta a rolót

A USF1-nál minden tevékenység megszűnt, az amerikai csapat elküldte a dolgozóit, a cél már csak a 2011-es indulás.

A már január óta csak tetszhalálban lévő USF1 kedden hazaküldte a dolgozóit, a csapat charlotte-i központjában minden tevékenység megszűnt, már a telefonközpontjuk sem elérhető, tudósított tegnap este az Autosport.

A hírt mára az alapító Ken Anderson is megerősítette, bár a mérnök még reménykedik benne, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hajlandó lesz az amerikai alakulat nevezését átvinni 2011-re.

“Kérelmeztük az FIA-nál, hogy megtarthassuk a nevezésünket 2011-ig. Ez eredetileg bizalmas információ volt, ezért nem is nyilatkozhattam róla, de úgy tűnik, valahogyan mégis kiszivárgott. Egyelőre várjuk az FIA válaszát. Mivel az alkalmazottaknak jelenleg nincs feladata, értesítettük őket, hogy amíg nem születik döntés, hagyják abba a munkát, ” – mondta Anderson, aki egyébként nem volt ott személyesen a stáb szélnek eresztésekor.

A USF1 összeomlása megnyithatja az utat a Stefan GP előtt, ha az FIA gyorsan dönt a nevezésekről. A belgrádiaknak autója és pilótái is vannak, és már a USF1 támogatójával, a YouTube-vezér Chad Hurleyvel is kapcsolatba kerültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik