Élet-Stílus

Klose a ráadásban villant

A nagy végjátékok német nagymestere, a Bayern München a hajrában fordította a maga javára a Dortmund elleni derbit. A Cottbus simán verte a Hannovert.

A bajorok számára rémálomszerűen kezdődött a Dortmund elleni, inkább a régmúlt nagy összecsapások tükrében derbinek titulált, találkozó.

A 2. percben Hajnal ugratta ki Valdézt, Demichelis vacillált, így a paraguayi támadó 18 méterről legyőzte a kiszolgáltatott Rensinget.

A Bayern hamar reagált, viszont Klose és Toni élen járt a helyzetek elpuskázásában, a müncheniek szerencséjére egy baloldali Ribéry-beadásra nem az egyik csatár, hanem Zé Roberto ért oda, s a brazil veterán ballal egyenlített. A továbbiakban sem változott a játék képe: a Bayern támadók kontra Weidenfeller összecsapásokat rendre a dortmundiak kapusa nyerte.

A nagy bajor dominancia közepette a 62. percben Hajnal kavargatott a jobboldalon, tanárian középre ívelt, ellenben Kringe öt méterről mellé fejelt. Több volt benne. A 79. percben ezzel szemben a meccs addigi legnagyobb helyzetét tékozolta el a Bayern, hisz Weidenfeller éppen Altintop elé paskolta Klose kemény lövését, de a török középpályás hat méterre a kaputól megijedt a lehetőségtől.

Ribéry emelgeti a nap hősét, Zé Robertót (dpa)

Ribéry emelgeti a nap hősét, Zé Robertót (dpa)

Már-már úgy tűnt, a Borussia egy ponttal gazdagabban ússza meg a bajorországi kirándulást, ám a hajrában az addig korholható Klose megemberelte magát. A 88. percben egy jobboldali beadást követően Felipe Santana és a müncheni csatár ugrott a labdáért, a védőről a támadóra pattant a labda, amely a dortmundi kapust is becsapta.

A győzelmet két perccel később már egy szép góllal biztosította be a címvédő. Zé Roberto passza után az alapvonalig cselező Ribéry gurított vissza, s Klose egy könnyed mozdulattal emelt a hálóba. A Bayern egy pontra megközelítette a listavezető Hoffenheimet, míg a Dortmund visszacsúszott a 9. pozícióba.

bundesliga, 19. forduló

Bayern-Dortmund 3-1 (1-1)
Allianz Arena, 69 ezer néző. Vezette: Kempter
Gól: Zé Roberto (24.), Klose (88., 90.) illetve Valdéz (2.)
Bayern: Rensing – Lell, Lúcio, Demichelis, Lahm – Van Bommel, Zé Roberto – Schweinsteiger (Hamit Altintop, 72.), Ribéry – Klose, Toni (Donovan, 72.)
Dortmund: Weidenfeller – Owomoyela, Felipe Santana, Subotic, Li – Tinga (N. Sahin, 46.) – K.-P. Boateng, Kringe (Kehl, 83.) – Hajnal – Valdéz, Frei (Zidan, 74.)

Cottbus-Hannover 3-1 (1-0)
Gól: Rangelov (39., 69.), Angelov (73.) ill. Fahrenhorst (82.)
Kiállítva: Andreasen (67., Hannover)

Az élcsoport:
1. Hoffenheim 39 pont, 2. Bayern 38, 3. Hertha 37, 4. Hamburg 36, 5. Leverkusen 33, 6. Stuttgart 31, 9 .Dortmund 30, …13. Hannover 20, …15 Cottbus 16

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik