Élet-Stílus

Mayweather diadalmas visszatérése

Győzelemmel tért vissza a ringbe a legutóbb 21 hónapja bokszolt Floyd Mayweather Jr., aki a szombat esti, Las Vegas-i gálán egyhangú pontozással verte a mexikói Juan Manuel Marquezt.

A 32 éves, sokszoros világbajnok amerikai ökölvívó, aki mind a 39 korábbi találkozóját megnyerte – 25-öt kiütéssel -, 2007. december 8-án bokszolt legutóbb tétmérkőzésen, akkor KO-val verte a brit Ricky Hattont a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú vb-címéért kiírt összecsapáson, majd visszavonult, s most, Marquez ellen tért vissza.

Mayweather diadalmas visszatérése 1

A szombati, szintén váltósúlyú meccs nem vb-övért, “csupán” a presztízsért folyt. A favoritnak tartott Mayweather fizikai fölényét maximálisan kihasználva mind a 12 menetet uralta, mozgásán és technikáján nem látszott a majd két éves kihagyás, magabiztosan gyűjtötte be 40. profi sikerét és őrizte meg veretlenségét.

Mayweather már a meccs elején nyomatékosította, hogy itt a mexikóinak semmi esélye nincs és ennek megfelelően a 2. menetben egy balhoroggal padlóra is küldte ellenfelét. Ezt követően a nagyobb és gyorsabb amerikai simán menetelt a győzelem felé és szemernyi esélyt sem hagyott Marqueznek. A pontozás 118-109, 120-107, 119-108 lett.

A 35 éves mexikói Marquez – a Boksz Világszövetség (WBA), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) könnyűsúlyú világbajnoka – ugyanakkor rontott mérlegén, amelyen mostantól már egy döntetlen mellett 5 vereség és 50 – közte 37 kiütéses – győzelem szerepel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik