Élet-Stílus

Minisztériumi figyelmeztetés a Mexikóba utazóknak

Nagyfokú óvatosságot javasol a Mexikóba utazóknak a magyar külügyminisztérium a közép-amerikai országban kialakult közegészségügyi helyzet miatt - figyelmeztetett a Külügyminisztérium szóvivője.

A szóvivő hozzátette, hogy a tárca folyamatosan figyeli a fejleményeket, és szükség esetén újabb figyelmeztetést ad ki. Emlékeztetett arra, hogy a sertésinfluenza miatt Mexikóban az összes tömegrendezvényt lemondták, nincs oktatás, még az adóbevallások határidejét is kitolták.

Mexikói források szerint két gyógyszer segít leküzdeni a betegséget, az egyik a Tamiflu, a másik a Relenza.

A mexikói hatóságok legfrissebb adatai szerint alapos a gyanú, hogy április 13. óta 81 ember halt meg az eddig ismeretlen vírusváltozat okozta megbetegedésben, 20 esetben pedig teljesen biztos, hogy ez volt a halál oka. További 1324 embert vettek vagy tartanak még mindig orvosi ellenőrzés alatt. A fertőzés minden esetben emberről emberre terjedt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint nemzetközi aggodalomra okot adó közegészségügyi vészhelyzetet idézett elő a sertésinfluenzából kialakult, Mexikóban és az Egyesült Államokban terjedő betegség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik