Élet-Stílus

BL: Milan az angol dominancia ellen

Az AC Milan egygólos hátránya ellenére bizakodva várja a Manchester United elleni szerdai visszavágót a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Ám ha mégsem jár sikerrel, angol "belügy" lesz a sorozat döntője.

Az olaszok mestere, a játékosként és edzőként is BL-győztes Carlo Ancelotti tudja a siker receptjét. „Pozitív megközelítésre van szükség. Egy kicsit mindig magasabbra kell emelni a mércét, előbbre tekinteni. Ha az elődöntőben vagy, a legjobb, ha már a következő cél elérésére, a döntőre gondolsz. Nem azon kell töprengeni, hogy miképpen kerüljük el a

Kapcsolódó linkek:


bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu

hibákat a játékunkban, hanem hogy mik azok a teendők, amelyek végrehajtásával kivívhatjuk a diadalt” – filozofált egy keveset az olasz együttes vezetőedzője, aztán rátért a szerdai összecsapásra.

„Az a legfontosabb, hogy megakadályozzuk a Manchestert abban, hogy átvegye a játék irányítását. Úgy kell futballoznunk, ahogy az tettük az első órában az Old Traffordon, csakhogy most az első sípszótól az utolsóig.” Carlo Ancelotti megnyugodhat, hiszen a legfrisebb hírek szerint az első találkozón megsérült Gennaro Gattusóra és esetleg Paolo Maldinire is számíthat a visszavágón. A 48 éves edző győzelmi terveiben fontos szerepet szán egyik legtapasztaltabb támadójának, Filippo Inzaghinak, akit ezúttal a kezdőcsapatba jelölt. A csatár a Bayern Münchennel szemben elért továbbjutásban hervadhatatlan érdemeket szerzett, a Manchester United ellen azonban az idegenbeli első meccsen nem lépett pályára sérülés miatt. „Hatalmas eredmény lenne a United legyőzése, és mi készen is állunk erre, ott akarunk lenni a döntőben” – mondta Inzaghi. A Milannak már egy 1-0-ás győzelem is elegendő lenne ahhoz, hogy tizedik alkalommal bejusson az európai klubfutball csúcssorozatának fináléjában.


BL: Milan az angol dominancia ellen 1

Ivan Gattuso (fehérben) felépült a visszavágóra (MTI/EPA)



Természetesen a Manchester United is hasonló terveket dédelget, és Wayne Rooney utolsó pillanatokban szerzett góljával kedvező helyzetben várhatja a milánói összecsapást. Ennek ellenére „fel kell kötnünk az alsóneműnket” – így Sir Alex Ferguson, a MU menedzsere, aki szerint legénységének legalább egy gólt kell majd szereznie a továbbjutáshoz. „Azt nem mondom, hogy mi a vagyunk a favoritok, de a manchesteri győzelmünkkel mégis csak a csapatunk van kényelmesebb helyzetben. Az egygólos előnyünk sokat érhet, és bízhatunk a gyorsaságunkban, valamint abban, hogy jól kontrázunk” – tette hozzá a skót vezetőedző, aki örömmel üdvözölte, hogy a sérüléséből felépült Rio Ferdinand pályára léphet szerdán, és bár a szerb Nemanja Vidics még nem teljesen egészséges, ő is elutazott a többiekkel Milánóba. Egyébként Cristiano Ronaldónak, Gabriel Heinze-nek és Paul Scholes jól lesz vigyáznia, ugyanis újabb sárga lap esetén ki kellene hagynia a döntőt. Scholes tudja, hogy ez milyen kellemetlen, hiszen az 1999-es fináléban sem játszhatott eltiltása miatt.


BL: Milan az angol dominancia ellen 2

Kaká két gólt lõtt az elsõ meccsen (MTI/EPA)


Az olasz és az angol sztárcsapat eddig hatszor találkozott a legrangosabb európai kupasorozatban, ebből négyszer a milánóiak, kétszer a manchesteriek győztek, de összesítésben mindhárom párharcot az olasz csapat nyerte, ráadásul ebből kettő szintén elődöntő volt. Az AC Milan és a Manchester United egyaránt győzelemmel hangolt a soros Bajnokok Ligája-ütközetre: az olaszok 1-0-ra nyertek Torinóban, míg az angol csapat 0-2-ről fordítva 4-2-re verte az Evertont annak otthonában, és ezzel nagy lépést tett a bajnoki cím felé.

BL-elődöntő, visszavágó:
AC Milan-Manchester United, szerda, 20:45
Milánó, San Siro. Vezeti: De Bleeckere
Várható kezdőcsapatok:
AC Milan: Dida – Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski – Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf – Kaká, Inzaghi
Manchester United: Van der Sar – O’Shea, Brown, Ferdinand, Heinze – Fletcher, Carrick, Scholes – Cristiano Ronaldo, Rooney, Giggs

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik