Élet-Stílus

Zsinórban harmadszor bajnok a Debrecen

Két fordulóval a labdarúgó Borsodi Liga befejezése előtt a DVSC-TEVA együttese megnyerte a bajnokságot. A debreceniek a 28. fordulóban, hétfőn 4-1-re győztek a vendég REAC ellen, ezzel nyolcpontos, behozhatatlan előnyre tettek szert a második MTK-val szemben.

Bajnokjelölthöz méltóan futballozott az első félidőben a hazai együttes, és a szünetben az élete első bajnoki mérkőzését játszó Szilágyi és Leandro góljaival már 2-0-ra vezetett. Bár a REAC Nyerges révén szépített, a második játékrészben is sokkal határozottabban és jobban játszott a Debrecen, amely számos nagy helyzetet puskázott el, két lehetőségét azért gólra váltotta: Leandro és

Kapcsolódó linkek:
magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Dzsudzsák volt eredményes.

A lefújást követően hatalmas ünneplés kezdődött, a hivatalos bajnokavatásra azonban – a DVSC-előjárók kérésére – csak az utolsó fordulóban, a Sopron elleni hazai összecsapás befejezése után kerül sor.

A hajdúságiak megszakítás nélkül harmadszor lettek aranyérmesek az élvonalban, ez eddig még egyetlen vidéki együttesnek sem sikerült. Legutóbb a Budapest Honvéd nyert három egymást követő évben (1984, 1985, 1986).


Zsinórban harmadszor bajnok a Debrecen 1

Leandro remekül játszott az aranymeccsen (Galéria)


Örömszavak

„Nagyon jó mérkőzés volt. A kupagyőzelem sajnos nem jött össze, ezért ma úgy mentünk fel a pályára, hogy mindenképpen meg akarjuk nyerni a magyar bajnokságot. Annak idején azért jöttem el a Fradiból, mert az első osztályban akartam aranyérmes lenni. Sikerült. A bajnoki címet a családomnak ajánlom” – nyilatkozta a két gólt szerző, gólpasszt adó brazil-magyar Leandro.

„Végig bíztunk a bajnoki cím újbóli elhódításában. Még több pontos hátrányban sem adtuk fel a küzdelmet és felálltunk a padlóról. Úgy gondolom, a kiváló tavaszi produkciónknak köszönhetjük a sikert” – így Miroslav Beránek edző.

Dzsudzsák Balázs így értékelt: „Olyan nagyon sok mindent és okos dolgokat nem tudok mondani, de rettentően büszke vagyok csapatunkra. Mindent megtettünk és bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk Magyarország legjobbjai”.

Magyar bajnokok

28 alkalommal: FTC
22 alkalommal: MTK
20 alkalommal: Újpest
13 alkalommal: Honvéd
6 alkalommal: Vasas
4 alkalommal: Csepel
3 alkalommal: Debrecen, Győr
2 alkalommal: BTC
1 alkalommal: Dunaferr, Nagyvárad, Vác, ZTE

Borsodi Liga, 28. forduló:
DVSC-TEVA – REAC 4-1 (2-0)
Gól:
Szilágyi P. (7.), Leandro (28., 72.), Dzsudzsák (82.), ill. Nyerges (57.)

Szombaton játszották:
Tatabánya-Újpest FC 3-2
Paks-Budapest Honvéd 1-2
Vasas – PMFC-Pécs Plaza 3-3
Kaposvári Rákóczi-FC Sopron 2-2
Vác-Zalaegerszeg 0-5

Pénteken játszották:
FC Fehérvár-Győri ETO FC 2-1

Kedden játszották:
MTK Budapest-Diósgyőri VTK 4-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik