Élet-Stílus

MTK-győzelemmel zárult a focibajnokság

A második helyezett MTK magabiztosan nyert a negyedik Újpest ellen a labdarúgó Borsodi Liga 30., utolsó fordulójának zárómérkőzésén. A meccsnek nem volt különösebb tétje, és ez leginkább az újpestiek játékán érződött.

Kapcsolódó linkek

ute.lap.hu
sport.lap.hu

A tét nélküli presztízsmérkőzést jobban kezdte az MTK, és Urbán már a második percben alaposan megtornáztatta Balajczát az Újpest kapujában. A másfélezer hazai drukkernek azonban nem volt sok ideje búslakodni az elpuskázott lehetőség miatt, hiszen a 4. percben Garami József csapata egy szerencsés találattal vezetést szerzett: Horváth jobb oldali beadása irányt változtatott Füzin, és a labda a kiinduló Balajcza fölött a hosszú kapufát is érintve a hálóban landolt (1-0).

A gól után sem igazán pörgött fel Urbányi István együttese, a vendégeknél az első félidőben csak Tisza nyújtott elfogadható teljesítményt, de a lövései nem voltak elég pontosak. A szünetben az Újpest trénere sérülés miatt kettőt is cserélt, de amúgy is ráfért volna a frissítés a rendkívülien sokat hibázó vendégekre.


MTK-győzelemmel zárult a focibajnokság 1

Tisza (földön) volt még az Újpest legjobbja (MTI)


A cserék azonban nem sokat lendítettek az Újpest játékán, továbbra is a hazaiak akarata érvényesült. Az 54. percben pályára lépett a Liverpoolba tartó Németh Krisztán, ám nem ő, hanem Kanta duplázta meg az MTK előnyét. Szabó indult be egy hosszú bedobásra, ám Vaskó a 16-oson belül két kézzel fellökte, amiért Mészáros játékvezető – az asszisztenssel történt egyeztetés után – a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Kanta nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtte (2-0).

A hátralévő bő 20 percben Németh villant két alkalommal, majd Tisza is veszélyeztetett, a 89. percben pedig Széki szerezhette volna meg a szépítő találatot, de a csúsztatása a kapufáról kifelé pattant. A lefújást követően Tisza és Horváth L. összeakaszkodott egymással, a csetepatét egy-egy piros lappal zárta le a játékvezető.

A találkozó után a kék-fehérek ünnepélyes keretek között vehették át az ezüstérmeket, Sándor Károly pedig elbúcsúztatta a róla elnevezett akadémián nevelkedett Németh Krisztiánt és Simon Andrást, akik az FC Liverpool gárdájához szerződtek.

Borsodi Liga, 30. forduló:
MTK Budapest-Újpest FC 2-0
Gól:
Horváth L. (5.), Kanta (65., 11-esből)
Piros lap: Horváth L. (a lefújás után), illetve Tisza (a lefújás után)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik