Élet-Stílus

Lemondott a Newcastle trénere

Felajánlotta lemondását Glenn Roeder, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Newcastle United vezetőedzője, miután a csapat hazai pályán 2-0-ra kikapott a Blackburn Roverstől.

A szombati bajnoki meccsen a szurkolók Roedert és az egyesület első emberét, Freddy Shepherdöt kritizálták, és egy nappal később a szakember jelezte a Newcastle vezetőségének, hogy azonnali hatállyal lemond a posztjáról. A klub elfogadta a szakember döntését, aki még 2006 májusában írt alá két évre.

A csapat az idei szezonban csalódást okozott a hazai fronton és a nemzetközi porondon egyaránt: a szombati vereséggel a United visszaesett a Premier League 13. helyére, az UEFA Kupában pedig az AZ Alkmaar ejtette ki Roederéket a nyolcaddöntőben, idegenben lőtt gólokkal. A Newcastle a bajnokságban több mint nyolc órája nem szerzett gólt hazai pályán, és erre korábban 1951-ben volt utoljára példa.

Az 51 éves szakvezető tizenöt hónapot töltött a gárda kispadján, és a munkáját alaposan megnehezítette, hogy számos kulcsjátékosa sérülés miatt hosszú ideig nem állt a rendelkezésére. Michael Owen például két alkalommal szerepelt a Roeder kezdőcsapatában, de Kieron Dyer, Shola Ameobi és Damien Duff is hónapokra kidőlt a sorból.

A BBC információi szerint a Boltontól nyolc év után áprilisban távozó Sam Allardyce lehet Roeder utódja.

A szakembernek 2004-ben már felajánlották a posztot, de ő akkor kikosarazta az egyesületet, és Roeder elődje, Graeme Souness ülhetett le a kispadra. Az egyelőre nem világos, hogy az utolsó idei bajnokin a Watford ellen ki dirigálja a csapatot.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik