Élet-Stílus

Király távozik a Crystal Palace-tól

Biztosan távozik az angol másodosztályú Crystal Palace együttesétől Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa. Egy másik magyart, a Plymouth-ban remeklő Halmosi Pétert szeretne végleg leszerződtetni a klubja.

“A múlt héten beszéltem Gáborral, mindent tisztáztunk. Két kapussal is szerződésben állunk, az ő kontratusa pedig júliusban lejár, ezért úgy döntöttem, mehet” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Peter Taylor vezetőedző. “Szeretném megköszönni Gábornak a szezon második felében nyújtott teljesítményét. Nehéz döntés volt elengednem őt” – folytatta a szakember.

A 31 éves Király három évvel ezelőtt, a német Hertha BSC-től érkezett a londoni alakulathoz és azóta 111 mérkőzésen lépett pályára. “Igazából én már egy hónappal ezelőtt értesültem a döntésről, amely elsősorban gazdasági volt, hiszen jelenleg a klub büdzséjébe nem férnék bele. A

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

szövetség két évig biztosít egy bizonyos összeget minden élvonalból kiesett csapat számára, ez nálunk most járt le, így a vezetőknek is el kellett gondolkodniuk a további stratégián” – nyilatkozott az MTI-nek a Szombathelyről indult hálóőr.


Király távozik a Crystal Palace-tól 1

Angliában is mackóban védett (cpfc.premiumtv.co.uk)


Maradna a szigeten

Király elmondta: rendkívül sokat köszönhet a Crystal Palace-nak, hiszen a gárda által megismerkedhetett a Premier League és a Championship légkörével is: “Anglia, az Anglia, csupa nagybetűvel. Nagyon megszerettem azt az atmoszférát, ami itt körülveszi a labdarúgást”.

A 70-szeres válogatott kapus a távirati iroda érdeklődésére hozzátette: legszívesebb továbbra is a szigetországban folytatná pályafutását, de adott esetben szívesen visszatérne a Bundesligába is. Konkrét ajánlatokról a futballista egyelőre nem nyilatkozott.

Korábban több alkalommal is felmerült, hogy visszatér az angol élvonalba a magyar portás, de a lehetséges jelentkezők végül másképp döntöttek. Tavaly decemberben öt mérkőzés erejéig kölcsönbe adták a West Hamnek, ahol számos nagyszerű védés mellett egy sorsdöntő bakija (videó) is volt.

Halmosit marasztalják

A kapussal ellentétben Halmosi Péter feltehetően marad a csapatánál, a Plymouth Argyle-nál, ahol idén lejár a kölcsönszerződése. Az együttes trénere a BBC-nek elmondta, hogy körülbelül 400 ezer fontot kellene fizetniük a magyar válogatott játékosért a Debrecennek. „Szeretném megtartani a jó játékosokat, és ő egyértelműen közéjük tartozik. Ha ő is maradni akar, akkor biztosan meg fogunk egyezni.”

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik