Élet-Stílus

Már nem hisznek a Fradi feljutásában

Könnyen megtörténhet, amire tavaly nyáron szinte senki sem számított. Hiába kapott élvonalbeli licencet a Ferencváros, meglehet, hogy jövőre is csak a másodosztályú bajnokságban szerepel. A zöld-fehér csapat szurkolói már nem hisznek a feljutásban.

Kapcsolódó linkek


ftc.lap.hu
sport.lap.hu

Három fordulóval az NB II-es labdarúgó-bajnokság vége előtt a Nyíregyháza Spartacus öt ponttal vezet a Ferencváros előtt. A zöld-fehérek szurkolóinak még úgy is szívszaggató lehet a Keleti csoport tabellájára tekinteni, hogy a kedvenc csapatuk egy meccsel kevesebbet játszott, mint legnagyobb riválisa. Dámosy Zsolt, a IX. kerületi klub elnöke a Duna TV Sportaréna című adásában csalódottságának adott hangot, miközben elemezte a kialakult helyzetet.

„Nagyon szomorú, hogy eljutottunk odáig, hogy az NB II-nek már nem a Fradi az esélyese” – nyilatkozta a sportvezető, aki egyúttal határozottan kijelentette: „Ha a pályán nem sikerül kiharcolni a feljutást, úgy a Ferencváros csapata a következő szezonban is a másodosztályban szerepel majd”, azaz a klub biztosan nem vásárol indulási jogot az élvonalban.

„A magunk részéről mindent megteszünk, hogy a hátralévő meccseket megnyerjük, de most már nem a mi kezünkben van a sorsunk” – így Zoran Kuntics, a Fradi edzője a klubja honlapján, és ami azt illeti, ezek a szavak sem éppen az optimizmusról árulkodnak.

A Bőcs elleni 0-0-t követően egyébként a szurkolók már sötéten látják a jövőt, az ftc.hu-n meghirdetett szavazáson a drukkerek 67 százalékban (keddi déli állás) ugyanis nemmel válaszoltak arra a kérdésre, hogy ők bíznak-e még a Ferencváros feljutásában.


Már nem hisznek a Fradi feljutásában 1

Nehéz helyzetben a Ferencváros, a sorsa már nem a saját kezében van (MTI)



Eközben Nyíregyházán csupa móka az élet, a Jászapáti ellen idegenben 2-0-ra megnyert bajnoki második félidejében már felhangzott a „Bajnokcsapat! Bajnokcsapat!” rigmus. „Kedvesek a szurkolók, ugyanakkor nem hiszem, hogy már eldőlt a bajnokság, persze nagyon csalódott lennék, ha nem mi lennénk az aranyérmesek” – mondta a FigyelőNetnek Madar Csaba, a nyíregyháziak télen Debrecenből igazolt középpályása, aki akár duplán aranyérmesként zárhatja a szezont. “Jó pozícióban vagyunk, de a Fradiban is sportemberek futballoznak, akik minden elkövetnek a győzelemért, a feljutásért. Nekünk csak arra kell figyelnünk, hogy ne hibázzunk a soron következő három meccsünkön, és akkor meglehet az, amiről a bajnokság előtt csak titkon ábrándoztak Nyíregyházán.”

A középpályás visszafogottan beszélt, mintha nem akarna elkiabálni semmit, ám tény: csak a Nyíregyháza veszítheti el a bajnoki címet. Ezzel együtt a Fradi történelmi mélységbe süllyedt, és már nem csupán az anyagiakkal van gond az Üllői úton. Nem csak pénz, már olyan csapat sincs, amelyben bízni lehet…

Hátralévő mérkőzések
Nyíregyháza:
Szolnok (otthon)
Makó (idegenben)
Vecsés (o)

Ferencváros:
Békéscsaba (i)
Kazincbarcika (o)
Budafok (i)
Baktalórántháza (o)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik