Élet-Stílus

Tizenhét játékos triplázott a Lokival

A Debrecen együttese sorozatban harmadszor nyerte meg a magyar labdarúgó-bajnokságot, és összesen 17 labdarúgó triplázott a Lokival.

A Debrecen történelmet írt azzal, hogy sorozatban harmadszor ült fel a magyar foci trónjára, vidéki csapatnak ugyanis még egyszer sem jött össze ez a bravúr. Ehhez egyébként a Rába ETO állt korábban a legközelebb, a győri gárda 1982-ben és 1983-ban is aranyérmesként zárt, míg 1984-ben csak két ponttal maradt el a bajnoki címet megkaparintó Budapest Honvédtól, amely a Debrecent megelőzően utoljára triplázott a magyar élvonalban, miután 1984-ben, 1985-ben, 1986-ban is az élen zárta az NB I-et.

Összesen 17 játékos büszkélkedhet azzal, hogy mindhárom debreceni bajnokcsapatnak a tagja volt. Bár a helyzet annyiban furcsa, hogy a többségük, kilenc játékos ma már más klub alkalmazottja. Igor Bogdanovics, Halmosi Péter, Madar Csaba, Böőr Zoltán, Sandro Tomic, Virág Béla, Hegedűs Gyula, Éger László és Ronald Habi (aki sérülése miatt tavaly és ősszel jobb híján csak kerettag volt) ugyanis a bajnokság közben távozott, ezért az ünneplésből kimarad ugyan, de ugyanúgy triplázónak tekinthető, mint azok, akik manapság is a Debrecent erősítik, illetve erősítették a 2004/2005-ös, illetve 2005/2006-os kiírásban is. Ilyen Csernyánszki Norbert, Komlósi Ádám, Szatmári Csaba, Dombi Tibor, Dzsudzsák Balázs, Kiss Zoltán, Sándor Tamás és Bernáth Csaba.

És ne feledkezzünk meg a szintén triplázó Supka Attila edzőről sem, aki 2004/05-ben 19, 2005/06-ban 30, 2006/07-ben pedig két mérkőzésen dirigálta a

Lokit. „Alex Ferguson, a Manchester United edzője nyilatkozta a minap, hogy a bajnoki címeket nem lehet megunni. Én is ezt mondom. Nincs sorrend, nekem mindhárom aranyérem egyformán fontos, büszke vagyok ezekre. De az első bajnoki diadal, leginkább a megünneplése miatt, kitörölhetetlen, örök emlék marad” – nyilatkozta az FN-nek Dombi Tibor.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik