Élet-Stílus

BL: Ancelottit is elvarázsolta a Milan

A AC Milan szerda este a vártnál könnyebben győzte le a Manchester United együttesét, és ezzel bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Carlo Ancelotti, az olaszok vezetőedzője kalapot emel a saját játékosai előtt, és már a Liverpool elleni athéni ütközetről beszél.

Az AC Milan, amely egygólos hátrányból várta a BL elődöntőjének visszavágóját, alig félóra alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését. Az olaszok nagy formában, motiváltan futballoztak, miközben a Manchester United érthetetlenül görcsösen és gyengén tette a dolgát. A milánóiak közül Clarence Seedorf, Kaká és Gennaro Gattuso is átlagfeletti teljesítményt nyújtott, utóbbit a szerdai mérkőzés legjobbjának is megválasztották. „Hihetetlenül jól futballoztunk. Látszólag könnyű dolgunk volt, de mi tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehézségek

Kapcsolódó videó:


AC Milan-MU 3-0

árán jutottunk el a a BL-fináléig. Novemberben és decemberben hullámvölgyben voltunk, nem ment a játék és sokan már temettek minket, de a csapat

Kapcsolódó link:

bajnokokligaja.lap.hu

innen is felállt” – magyarázta a középpályás.


„Fantasztikusan kezdtünk. Minden edző álma, hogy úgy futballozzon az együttese, ahogy azt mi tettük az első félidőben. Megjegyzem: ilyen jól még nem is láttam játszani a csapatomat” – mondta Carlo Ancelotti, az AC Milan vezetőedzője. A játékosként kétszeres, edzőként egyszeres Bajnokok Ligája-győztes szakvezető már a döntőről is beszélt. „Bizonyára nagyon jó mérkőzés lesz. Szerintem a Liverpool fizikailag erősebb, mint a Manchester United, de nekem sincs okom a panaszra, hiszen a csapatom remek erőállapotban van.” A döntő kapcsán egyébként a MU edzője is megszólalt: „Nehéz megjósolni, ki nyer, ugyanakkor az AC Milan szerda este bebizonyította, nagyon fel tud pörögni az ilyen éles meccsekre” – nyilatkozta Sir Alex Ferguson, aki nem leplezte csalódottságát, amikor a San Siróban lejátszott elődöntőre terelődött a szó.


BL: Ancelottit is elvarázsolta a Milan 1

Carlo Ancelotti büszke a játékosaira (MTI/EPA)



„Az AC Milan fizikailag jó állapotban volt és a tapasztalat is felé billentette a mérleg nyelvét. Könnyen jutottak kétgólos előnyhöz, és sajnos mi innen már nem tudtunk felállni. Nincs mit tenni, szombaton már újabb fontos mérkőzés vár ránk a City ellen, már csak a bajnokságra, illetve az FA Kupa-döntőre szabad koncentrálnunk” – tette hozzá a skót tréner. Az angol csapatban többen is a valós tudásuk alatt teljesítettek, egyedül talán Ryan Giggs emelhető ki a manchesteriek közül. „Nem szabad keseregnünk, hiszen jelentős potenciál van a csapatunkban, legközelebb talán majd sikerül ennél is tovább jutnunk. Különben pedig még nincs vége a szezonnak, sorsdöntő mérkőzések várnak ránk, a bajnokságban és a kupában is ott vagyunk a siker kapujában” – vigasztalta a Manchester United híveit a rutinos walesi középpályás. A Bajnokok Ligája idei kiírásának döntőjére május 23-án, Athénban kerül sor. Az AC Milan majd visszavághat a Liverpoolnak a 2005-ös fináléban elszenvedett vereségéért.


BL: Ancelottit is elvarázsolta a Milan 2

Milánói öröm: a csapat újra döntõt játszhat (MTI/EPA)



BL-elődöntő, visszavágó:
AC Milan-Manchester United
Gólok: 3, illetve 0
Kapura lövések: 7, ill. 2
Fölé/mellé: 5, ill. 6
Sárga lap: 2, ill. 1
Piros lap: 0, ill. 0
Szabálytalanság: 11, ill. 21
Szögletek: 4, ill. 5
Lesek: 1, ill. 2
Labdabirtoklás: 28:40, ill. 32:13
Százalékban: 47%, ill. 53%.

BL-staisztika
Gólok:

10: Kaká (AC Milan)
6: Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Didier Drogba (Chelsea), Fernando Morientes (Valencia), Peter Crouch (Liverpool)
5: Raúl (Real Madrid)

Gólpasszok:
7: Ryan Giggs (Manchester United)
5: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Juninho (Lyon)
4. Steve Finnan (Liverpool), Clarence Seedorf (AC Milan)

Kapura lövések:
27: Kaká (AC Milan)
22: Cristiano Ronaldo (Manchester United)
15: Didier Drogba (Chelsea)


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik