Élet-Stílus

Klose kiállítása döntötte el az UEFA-elődöntőt

A német csapat nem tudta behozni idegenben összeszedett háromgólos hátrányát az UEFA Kupa elődöntőjének visszavágóján, és ezzel biztossá vált a spanyol finálé. A címvédésre készülő Sevilla szakvezetője szerint nem véletlen, hogy a csapata ismét döntős.

A Werder Bremen az Espanyol otthonában 3-0-ra kikapott az odavágón, és hazai pályán hiába esett neki a katalán együttesnek, Miroslav Klose korai kiállítása megtörte a lendületüket. Az egyetlen nem spanyol együttes trénere, Thomas Schaaf elsőként gratulált a győztesnek, majd a saját játékosai előtt is kalapot emelt a visszavágón mutatott teljesítményért: „Csak saját magunkat hibáztathatjuk, hiszen az első mérkőzésen borzalmasan játszottunk. Az ellenfelünk megérdemelten került be a fináléba. A visszavágón játékosaim a szinte kilátástalan helyzet ellenére

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

csodálatosan küzdöttek, és ezért minden dicséret megilleti őket. Klose kiállítása azonban megpecsételte a sorsunkat. Tíz emberrel is helytálltunk, nincs okunk a szégyenkezésre.”


Klose kiállítása döntötte el az UEFA-elődöntőt 1

Hiába tiltakoznak a társak, Klosét lezavarták (AP)


A tavalyi világbajnokság gólkirályának kiállításával kapcsolatban az edző nem volt bőbeszédű: „A véleményem szerint nem fújt következetesen a bíró. Amúgy se tartom szerencsésnek, ha egy ilyen fontos mérkőzést a játékvezető dönt el.” Maga az érintett szerint csak a második sárga lap volt jogos. „Természetesen dühös vagyok magamra. A második figyelmeztetésnél butaságot csináltam, de az első a véleményem szerint egy normális ütközet volt. A meccsen számos jóval keményebb szabálytalanságot hagyott megtorlatlanul a bíró” – nyilatkozta a 2008-ig biztosan Brémában maradó Klose.

Az Espanyol trénere saját bevallása szerint kicsit megijedt, amikor Hugo Almeida már a negyedik percben faragott a hátrányból. „Rosszul kezdtünk, és pont az történt, amit szerettünk volna elkerülni. Az első félidőben veszélybe került a döntőbe jutásunk, de a szünet utáni gólunkat követően már éreztem, hogy miénk a meccs” – mondta Ernesto Valverde.


Klose kiállítása döntötte el az UEFA-elődöntőt 2

A második sevillai gól szerzõje ünnepel (AP)


A másik ágon a Sevilla az Osasuna otthonában elszenvedett 1-0-s vereséget követően hazai pályán két góllal megverte a pamplonai csapatot, és a sorozat címvédőjeként bekerült a kiírás május 16-ai, Glasgow-i döntőjébe. „Számunkra nagyon fontos volt, hogy már az első félidőben betaláljunk, így már nem volt akkora a nyomás a csapatomon a második félidőben. Ellenfelünk nagyon megnehezítette a dolgunkat, hiszen mind a két mérkőzésen rendkívül szervezetten futballozott.”

Jose Angel Ziganda, az Osasuna trénere szerint is az első gól döntött: „Szertefoszlottak az álmaink, nagyon sajnálom a játékosaimat és a szurkolóinkat. Túl könnyen hagytuk Luis Fabianót gólt lőni. Onnantól már a Sevilla volt a jobb.”

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik