Élet-Stílus

Angol-német: tartalékos rangadó

A szerdai meccsdömping slágermérkőzésén kiváltképp a németek, de az angolok is tartalékosan állnak majd fel a londoni Wembley Stadionban. Joachim Löw, a világbajnoki bronzérmes Németország szövetségi edzője feldúltan nyilatkozott a sérülések kapcsán.

Joachim Löw nincsen irigylésre méltó helyzetben, hiszen a csapatát sújtó sérüléshullám miatt több alapemberére sem számíthat szerdán az angolok ellen. „Úgy hatvan játékos sérült meg a Bunesligában, ez nem lehet véletlen” – értetlenkedett Löw, aki ezért az indokolatlanul kemény védőket teszi felelősé.

„A szerelési kísérleteknek a labda megszerzésére kellene irányulniuk, ma viszont olyan futballistákat látok a német élvonalban, akik inkább az ellenfelek megsemmisítésére törnek” – mondta az edző, aki konkrét példaként a szombaton térdsérülést szenvedett Miroslav Klose esetét említette.


Angol-német: tartalékos rangadó 1

Joachim Löw több alapemberére sem számíthat (AP)



A vb-gólkirályt egykori brémai csapatársa, Naldo tette harcképtelenné a hétvégi Werder Bremen-Bayern München rangadón (0-4). „Nem akarok rosszat mondani Naldóról, de az övé tipikus eset Bundesligában: hozzá hasonlóan a védők úgy lépnek be vagy csúsznak oda a csatároknak, hogy semmi esélyük sincs a labda megszerzésére.” Löw arcán a ráncokat tovább szaporítja, hogy Klose mellett Bastian Schweinsteiger és Sami Khedira is a legutóbbi fordulóban dőlt ki a sorból, csatlakozva ezzel a sérültek listáján szereplő Mario Gomezhez, Lukas Podolskihoz, Jan Schlaudraffhoz, Torsten Fringshez, Tim Borowskihoz, Marcell Jansenhez, Clemens Fritzhez és a Chelsea-ben szereplő Michael Ballackhoz. Löw egyikükre sem számíthat a Wembleyben, pedig közülük hatan (Ballack, Podolski, Klose, Schweinsteiger, Frings, Jansen) vélhetően kezdtek volna.


Angol-német: tartalékos rangadó 2

David Beckham és Michael Owen készül a németek ellen (AP)


A másik oldalon sem sokkal jobb helyzet, sőt, Steve McClaren kapitány akár külön rendelőt nyithatna a sérültjeinek: Gary Neville, Jonathan Woodgate, Aaron Lennon, Wayne Bridge, Ledley King és Wayne Rooney után ugyanis Steven Gerrard, Owen Hargreaves, Darren Bent és Sol Campbell is harcképtelenné vált. McClarent legfeljebb az vigasztalhatja, hogy jelen állás szerint a bokasérülése miatt sokat szenvedő David Beckhammel számolhat a németek elleni rangadón.

A két válogatott közös történetének 30. mérkőzését játsszák szerda este Londonban, az új Webley Stadionban. A mérleg nyelve az angolok felé billen: 14-szer nyertek, míg a németek kilencszer, hatszor pedig döntetlen született. Legutóbb, a régi Wembley 2002-es búcsúmeccsén a németek 1-0-ra nyertek.

Folytatás a következő oldalon!

—-Meccsdömping világszerte—-

Szerdai barátságos mérkőzések:
Japán–Kamerun, 11:30 (Eurosport)
Panama–Guatemala, 12:00
Szudán–Líbia, 12:00
Togó–Zambia, 12:00
Bulgária–Wales, 16:00
Oroszország–Lengyelország, 17:00
Ukrajna–Üzbegisztán, 18:00
Brazília–Algéria, 18:30
Lettország-Moldávia, 18:45
Fehéroroszország–Izrael, 19:00
Elefántcsontpark–Egyiptom, 19:00
Norvégia–Argentína, 19:00
Tunézia–Guinea, 19:10
Dánia–Írország, 20:00
Luxemburg–Grúzia, 20:00
Macedónia–Nigéria, 20:00
Románia–Törökország, 20:00
Svájc–Hollandia, 20:00
Izland–Kanada, 20:05
Ausztria–Csehország, 20:30
Bosznia-Hercgovina–Horvátország, 20:30
Görögország–Spanyolország, 20:30
Montenegró–Szlovénia, 20:30
Svédország–Egyesült Államok, 20:30
Albánia–Málta, 20:45
Magyarország–Olaszország, 20:50 (RTL Klub)
Anglia–Németország, 21:00 (Sport1)

Skócia–Dél-Afrika, 21:00
Szlovákia–Franciaország, 21:00

Eb-selejtező
A-csoport:

Finnország–Kazahsztán, 18:00
Belgium–Szerbia, 20:45

D-csoport:
San Marino–Ciprus, 21:00

E-csoport:
Észtország–Andorra, 18:00

F-csoport:
Észak-Írország–Liechtenstein, 20:30

Az Eurosport 23 órakor ad összefoglalót a meccsekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik