Élet-Stílus

Ancelotti szerződést hosszabbított

Aláírta új, 2010-ig szóló szerződését az AC Milannál Carlo Ancelotti, a Bajnokok Ligája-győztes labdarúgócsapat vezetőedzője. A trénernek eredetileg a következő szezon végéig volt kontraktusa.

Kapcsolódó linkek

acmilan.lap.hu
sport.lap.hu

A tréner változatos szezont tudhat maga mögött, hiszen novemberben majdnem menesztették, mert a bundabotrányban elmarasztalt gárdája rendkívül gyengén kezdte az idényt. Később azonban javult a teljesítmény és az együttes – bár büntetésből nyolcpontos hátránnyal indult – negyedik lett a Serie A-ban, és megnyerte a BL-t.

„Szerintem azért is hódítottuk el a BL-trófeát, mert novemberben végül mellém álltak a klubvezetők. Egy másik csapatnál talán már rég elküldtek volna. Örülök, hogy maradhattam, és maradhatok még újabb három évig” – fogalmazott az egyesület honlapján a szakember.

Ancelotti 1990-ben az olasz válogatott játékosaként részt vett a hazai rendezésű világbajnokságon, és 1989-ben, illetve 1990-ben az AC Milan középpályásaként kétszer nyert BEK-et. Egy évvel később már edzőként ténykedett, először a Regginánál, majd a Parmánál és a Juventusnál. 2001-ben ült le egykori csapatának a kispadjára, és két Bajnokok Ligáját illetve olasz bajnokságot is nyert.

Ancelotti néhány napja azt mondta: valamikor szívesen lenne az olasz válogatott szövetségi kapitánya, de csak 2010 után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik