Élet-Stílus

Stieber és Drávucz olasz pólóbajnok

Olasz bajnoki címet ünnepelhet a magyar női vízilabda-válogatott két oszlopos tagja, Stieber Mercedes és Drávucz Rita. A férfiaknál Madaras Norbert és Kásás Tamás lett aranyérmes Itáliában.

Kapcsolódó linkek

vizilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A Fiorentina légiósai – akik éppen az olasz bajnoki döntő miatt nem lehetnek ott a magyar válogatottal az Oroszországban zajló Világliga-selejtezőn – olasz klubcsapatukkal csütörtök este nyerték meg az ottani pontvadászatot, miután harmadszor is – ráadásul most idegenben – legyőzték a már-már örökös elsőnek számító Orizzonte Catania együttesét.

A firenzei alakulat fél ezer néző előtt 7-6-ra diadalmaskodott vendégként úgy, hogy a két magyar oroszlánrészt vállalt a sikerből: Stieber kétszer – egy alkalommal büntetőből –, Drávucz pedig háromszor volt eredményes, míg a túloldalon, a szicíliaiakat erősítő válogatott társuk, a balkezes center Bujka Barbara kétszer került fel a gólszerzők közé.

A 2004-ben még másodosztályú (!) Fiorentina kimagaslóan eredményes szezont zár, hiszen az olasz bajnoki cím mellé megszerezte a legjobb európai női vízilabdacsapat titulust is a BEK megnyerésével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik