Élet-Stílus

Serie A: Cruz duplájával nyert az Inter

Sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg az olasz labdarúgó-bajnokságban a címvédő Inter, amely szombat este az újonc Napoli legyőzésével tartotta otthon a pontokat. Az Atalanta-Udinese találkozón egyetlen gólt sem láthattak a bergamói nézők.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A bajnok és éllovas Inter 2-1-re győzte le a San Siróba látogató Napoli együttesét. A hazai szurkolók a 84. percig jól szórakoztak, legfeljebb csak kihagyott helyzetek miatt lehettek bosszúsak, a hajrában azonban izgulniuk is kellett egy keveset.

A milánóiak Julio Cruz duplájával kétgólos előnyre tettek szert: az argentin csatár a 20. percben Zlatan Ibrahimovic átadása után szerezte meg a vezetést, a 36. percben pedig egy hosszú indítást követően előbb szépen átvette, majd a hálóba lőtte a labdát.


Serie A: Cruz duplájával nyert az Inter 1

Julio Cruz már háromgólos a bajnokságban (AP)


Később a mesterhármas is összejöhetett volna neki, csakhogy nagy helyzetben mellé tüzelt, ahogy a társai is hibáztak a befejezéseknél. Átellenben Roberto Sosa teljesen váratlan góljával (két védő között fejelt a hálóba) a 84. percben ráijesztett a hazai szurkolókra, de mindenki megnyugodhatott Milánóban, hiszen az eredmény már nem változott, s az Inter továbbra vezeti a tabellát.

A nap másik mérkőzésén, Bergamóban egyetlen gól sem született (a hajrában Riccardo Zampagna a lécre lőtte a hazaiaknak befújt büntetőt), így az Atalanta és az Udinese megosztozott a pontokon. A többi találkozóra vasárnap kerül sor.

Serie A, 7. forduló:
Internazionale-Napoli 2-1 (2-0)
Gól:
Cruz (20., 36.), ill. Sosa (84.)

Atalanta-Udinese 0-0

Vasárnapi program:
Catania-Livorno, 15:00
Fiorentina-Juventus, 15:00
Genoa-Cagliari, 15:00
Palermo-Reggina, 15:00
Parma-AS Roma, 15:00
Siena-Empoli, 15:00
Torino-Sampdoria, 15:00
Lazio-AC Milan, 20:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik