Élet-Stílus

Továbbra is szenved a Tottenham

Az angol labdarúgó Premier League 10. fordulójának hétfő esti mérkőzésén folytatódott a Tottenham Hotspur mélyrepülése. Az észak-londoni együttes ezúttal a Newcastle Unitedtől kapott ki vendégként, s immáron hét mérkőzés óta nyeretlen.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Egyre mélyebbre süllyed a Tottenham. Martin Jol csapata a 3. fordulóban – a Derby ellen – nyert először és egyben utoljára a szezonban, azóta mindössze négy pontot szerzett, s héttel jelenleg a 18., kieső helyen tanyázik.

A gyengélkedő Spurs hétfő este Newcastle-ben nyerte le a vereség keserű piruláját. A házigazda „szarkák” Abdoulaye Faye révén már a mérkőzés elején megszerezhették volna a vezetést, ám a védő fejese a kapufán csattant.

Közvetlenül a szünet előtt aztán mégis előnybe került a hazai csapat, midőn az ötödik gólját jegyző Obafemi Martins Michael Dawson hibáját kihasználva a jobb alsó sarokba lőtt. A fordulás után Claudio Cacapa fejesgóljával 2-0-ra módosult az állás, majd Robbie Keane szépítése után James Milner is villant, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.


Továbbra is szenved a Tottenham 1

Az edzõ, Martin Jol magánya (AFP)



Az utóbbi időszakban több edzőt, például Juande Ramost és Jürgen Klinsmannt is hírbe hoztak a Tottenhammel, csoda, hogy Jol még a posztján van. A holland szakember egyébként a gyenge szereplés dacára is bízik a jó folytatásban. „Ha mindenki egészséges, jók vagyunk, a védelmük is erős. Hiszem, hogy képesek leszünk felállni a padlóról. Már hétfőn megpróbáltuk megkezdeni a felzárkózást, de rossz pillanatokban kaptuk a gólokat ” – így az optimista Jol.

Premier League, 10. forduló:
Newcastle United-Tottenham Hotspur 3-1 (1-0)
Gól:
Martins (45.), Cacapa (50.), Milner (73.), ill. Keane (57.)

Korábbi eredmények:
West Ham-Sunderland 3-1
Middlesbrough-Chelsea 0-2
Wigan Athletic-Portsmouth 0-2
Everton-FC Liverpool 1-2
Aston Villa-Manchester United 1-4
Manchester City-Birmingham 1-0
Arsenal-Bolton 2-0
Blackburn-Reading 4-2
Fulham-Derby 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik