Élet-Stílus

Mourinho a Valencia kispadján?

Hétfőn a hajnali órákban jelentette be a Valencia vezetősége a tréner menesztését. Quique Sanchez Flores posztjára spanyol lapjelentések szerint a Chelsea-től elküldött portugált is kinézte magának a klub vezetése. Lippi neve is felmerült.

A vasárnap esti Sevilla ellen 3-0-ra elveszített bajnoki után a Valencia elküldte Quique Sanchez Florest, a helyét a tartalékcsapat trénere, Oscar Fernandez veszi át. Természetesen csak ideiglenes megoldásról van szó, a klub azonban egyelőre semmi nem árult el a távlati terveiről.

„A jelenlegi helyzetben a lehető legjobb döntést hoztuk. Sokáig gondolkoztunk, de azt hiszem ez a csapat érdeke. Az a célunk, hogy minél hamarabb kilábaljunk a hullámvölgyből” – mondta hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján, Juan Soler a klub elnöke. A csapata jelenleg a tabella negyedik helyén áll a bajnokságban, négy ponttal lemaradva 9. forduló után a Real Madrid mögött. A BL-ben a rosenborgi bukta miatt jelenleg csak a harmadik a csoportjában a Valencia.

Hogy az elkövetkező hónapokban ki ül majd a csapat kispadján bizonytalan. Spanyol lapjelentések szerint Jose Mourinho az egyik jelölt. A Chelseatől elküldött trénernek is a Rosenborg, és a gyenge bajnoki rajt okozta a vesztét szeptember közepén. Szóba jöhetne még Marcello Lippi is, aki az olasz válogatottal világbajnokságot nyert. A 15 hónapja pihenő olasz mester szívesen dolgozna a Primera Divisiónban. „Ha úgy hozná a sors, örömmel mennék” – nyilatkozta az 59 éves szakember.

Az edzőváltás miatti felhajtásra most a legkevésbé van szüksége a Valenciának, hiszen szerdán a hétközi bajnokin az éllovas Real Madridot fogadják a Mestallában. Egy esetleges vereséggel valóban leszakadhatnak az élcsoporttól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik